Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πριν 59 χρόνια τον Φλεβάρη είχαν γίνει εκλογές χειμωνιάτικα στην Ελλάδα

Πριν 59 χρόνια τον Φλεβάρη είχαν γίνει ε...

Νικητής ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής της ΕΡΕ

Το να διενεργούνται εκλογές μέσα στον χειμώνα δεν είναι συνηθισμένο στην Ελλάδα αλλά έχει ξαναγίνει...

Είναι αλήθεια ότι όταν κατ' εξαίρεση οι κάλπες ανοίγουν μέσα στο κρύο, αυτό το γεγονός συνδέεται με κοσμοϊστορικά γεγονότα. Όπως οι εκλογές που είχαν γίνει στις 19 Φεβρουαρίου του 1956, όπως θυμίζει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα.

Πενήντα εννέα χρόνια πριν, η πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου Μελίνα Μερκούρη, η τότε σύζυγος του νικητή των εκλογών Κωνσταντίνου Καραμανλή της ΕΡΕ, Αμαλία Κανελλοπούλου και μετέπειτα Μεγαπάνου, η οποία καταγόταν από την Πάτρα και η κυρία Παναγή Τσαλδάρη προσέρχονταν ντυμένες με τα παλτό τους για να ψηφίσουν, με το χαμόγελο στα χείλη, όπως δείχνουν οι φωτό. Και πώς να μην αντιδρούν έτσι, αφού εκείνες ήσαν οι πρώτες εκλογές στην Ελλάδα στις οποίες είχαν επίσημα δικαίωμα να ψηφίζουν οι γυναίκες.

Από τις εφημερίδες της εποχής, προέρχεται και το πιο κάτω στιγμιότυπο, μία γυναίκα, πρωτάρα στη διαδικασία, ζητούσε από την εφορευτική έναν μεγάλο φάκελο. Όταν τη ρώτησαν τι τον θέλει, απήντησε, μα δεν είναι αμαρτία να τσαλακώνουμε το ψηφοδέλτιο;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight