Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σαμαράς: "Το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος"

Σαμαράς: "Το μνημόνιο δεν είναι μον...

Συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ

Με ένα βίντεο ξεκίνησε την συνέντευξη του ο κ. Σαμαράς στη ΔΕΘ, το οποίο περιείχε προγραμματικές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου, να τονίζει πως "λεφτά υπάρχουν", δεσμευόταν για 5% του προϋπολογισμού στην Παιδεία, για "σχέδιο 100 ημερών για τη στήριξη της αγοράς", για μέτρα στήριξης του εισοδήματος και αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, επίδομα ανεργίας στο 70% του βασικού μισθού. Όταν το βίντεο ολοκληρώθηκε, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε "Καταλαβαίνετε ότι αυτό ονομάζεται πολιτική εξαπάτηση, όλος ο λαός το έχει καταλάβει".

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως "το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος. Το μνημόνιο δεν μας βγάζει από το πρόβλημα, το χειροτερεύει. Μειώνει το έλλειμμα αλλά λόγω του τραύματος, της ύφεσης που προκαλεί δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα ελλείμματα και έτσι γίνεται "μία τρύπα στο νερό". Όπως είχε πει ο Ξενοφών Ζολώντας "οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους. Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι χρειάζονται μέτρα ανάκαμψης της οικονομίας. Ούτε η αγορά βλέπει να υπάρχει ανάκαμψη" σημείωσε λέγοντας ότι γι' αυτό τα spread δεν κατεβαίνουν από τις 1.000 μ.β.

Για τη μη ψήφιση του μηχανισμού στήριξης ο κ. Σαμαράς δήλωσε: "Έπρεπε να το ψηφίσουμε σώνει και καλά; Έχουμε μπει σε γύψο και δεν το ήξερα; Δεν έχουμε τη δυνατότητα να πούμε όχι; Εμείς λέμε ότι με τα μέτρα που προτείνουμε θα βγούμε νωρίτερα στην αγορά" τόνισε.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προώρων εκλογών ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι "αν προσφύγουν σε πρόωρες εκλογές, θα είναι ομολογία καταστροφής" και ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να τις προκαλέσει γιατί όπως είπε: "Εγώ είμαι υπέυθυνος δεν είμαι Παπανδρέου. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρωθυπουργός για ένα φεγγάρι, ούτε να βάλω τη χώρα σε ανώφελη περιδίνηση ζητώντας εκλογές". Τόνισε δε οτί "σε λίγο οι Έλληνες θα βιάζονται να κυβερνήσει η ΝΔ η ΝΔ πιο πολύ από εμάς".

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση στην Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας ότι “μόνη της έφυγε και μόνη της επέλεξε να είναι απέναντι στη ΝΔ και να στηρίζει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ” καθώς και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι “ο κ. Καρατζαφέρης τώρα συστεγάζεται με τον κ. Παπανδρέου στην ίδια πολυκατοικία”.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής πρέπει να τοποθετηθεί για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησής του ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε του προκατόχου του στην προεδρία της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργού, λέγοντας ότι "δεν θα υποδείξω εγώ σε έναν πρωθυπουργό 5,5 ετών πότε πρέπει να μιλήσει. Τα ιστορικά πρόσωπα όπως οι τέως πρωθυπουργοί έχουν την ευθύνη για το πότε και το εάν θα αναφερθούν στα πεπραγμένα τους. Εγώ τους λογαριασμούς της παράταξης με το παρελθόν τους έχω κλείσει με βαθιά αυτοκριτική μέχρι αυτομαστιγώματος. Η δική μου ιστορική ευθύνη είναι να κοιτάω το αύριο και το μέλλον της παράταξης, αλλά και το πώς θα δρομολογήσουμε μία καινούρια ελπιδοφόρα πορεία για τον τόπο".

Μάλιστα, σε σχόλιο δημοσιογράφου για κάποια συνθήματα υπέρ του Κώστα Καραμανλή, που τον προέτρεπαν μάλιστα να αναλάβει εκ νέου τα ηνία του κόμματος απάντησε χαμογελώντας "Αυτά τα συνθήματα εγώ δεν τα άκουσα. Χαίρομαι πάντως που οποιοδήποτε μέλος της ΝΔ χαίρει τέτοιας εκτίμησης.".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις