Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εκφράζουμε την ελπίδα, υπηρετούμε τον λαό

Εκφράζουμε την ελπίδα, υπηρετούμε τον λαό

Του Τάκη Γεωργακόπουλου, γιατρού - μέλους ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας

ΚΑΤΑ τεκμήριο, πριν τις εκλογές, οι υποψήφιοι συνειθίζουν να αρθρογραφούν και για να προβληθούν αλλά και για να υπερασπισθούν τις απόψεις του κόμματος στο οποίο είναι υποψήφιοι.

Σήμερα ωστόσο, τολμώ ως μη υποψήφιος, να μιλήσω δημόσια και να αναφερθώ στις επικείμενες εκλογές.

Κι είμαι μη υποψήφιος από συνειδητή επιλογή, αφού δεσμεύθηκα να ασχοληθώ και να υπηρετήσω την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τούτη τη φορά μέσα από τις τάξεις του Δήμου Ερυμάνθου, τόπο καταγωγής της μητέρας μου. Κι η ενασχόληση με την ΤΑ σε υποχρεώνει και σε δεσμεύει να αφοσιώνεσαι στα προλήματα της τοπικής κοινωνίας που σε εξέλεξε, παρά να γίνεσαι περιφερόμενος υποψήφιος, σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής. Τουλάχιστο, για όποιον σέβεται τον κόσμο που τον ψηφίζει.....

Πρέπει να πούμε ότι τούτες οι εκλογές είναι οι πρώτες ιστορικά στην Ελλάδα που θα γίνουν έπειτα από την αδυναμία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Κι ακόμη, είναι η πρώτη φορά που εκλογές για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, συνδέονται άμεσα και καταλυτικά με την εφαρμοζόμενη πολιτική της Κυβέρνησης η οποία έχει δημιουργήσει και ένα σωρό προβλήματα αλλά και πλήθος αντιδράσεων στην κοινωνία, έχοντας οδηγήσει ως την αυτοκτονία εκατοντάδες πολίτες!

Αναμφίβολα τούτες οι εκογές θα διεξαχθούν σε ένα περιβάλλον έντονης πόλωσης αλλά και αχαλίνωτης τρομοκρατίας από την παρούσα κυβέρνηση που δεν δύναται να διανοηθεί πως μπορεί και να χάσει παντελώς την εξουσία. Μιά εξουσία που ασκείται καθημερινά, χρόνια τώρα, ''δια πυρός και σιδήρου'', απαξιώνοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς και επιβάλλοντας πλήθος αντικοινωνικών μέτρων που οδηγούν στην εξαθλίωση εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτά τα ερείπια που έχει δημιουργήσει χρόνια τώρα -κι όχι μόνο στην τετραετία των μνημονίων- η ασκούμενη πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έρχεται να ανακόψει ο ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σ'αυτά να ξαναχτίσει θεσμούς που θα θωρακίσουν την χώρα μας και θα της επιτρέψουν να βαδίσει τον δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης, τον δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη προκειμένου να καταστεί και πάλι χώρα με υπόληψη στον διεθνή χώρο.

Ασφαλώς και σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονται συμμαχίες. Αλλά οι συμμαχίες χτίζονται στην κοινωνία ως καθημερινή δράση και όχι ως ευκαιριακή εκλογική συγκόληση με πρόταγμα την ''συστράτευση''.

Η ''συστράτευση'' για να είναι ουσιαστική, πρέπει πρώτα να είναι ειλικρινής αλλά και ανιδιοτελής. Διότι, συστράτευση με ...''ανταλλάγματα'' δεν είναι συστράτευση, αλλά αλισβερίσι. Τέτοιου είδους ''συστράτευση'', δηλαδή μιά ψευδεπίγραφη συμπόρευση, μπορεί και ν' αποτελέσει ταφόπλακα για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η συστράτευση που επιδιώκειο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναδεικνύεται και να αποδεικνύεται στην κοινωνία, εκεί που καθένας θα κρίνεται κατά πόσο ιδιοτελής ή ανιδιοτελής είναι. Διότι, αν αναγνωρίζεις την ανάγκη αλλαγής πολιτικής, δεν έχεις παρά να στηρίζεις, κοινωνικά, πολιτικά και εκλογικά ένα σχηματισμό που αποτελεί ελπίδα για το μέλλον του τόπου...ή αν θέλετε, έναν πολιτικό σχηματισμό που μπορεί να αποτελέσει ελπίδα για το μέλλον. Ελπίδα, υπό την προϋπόθεση  ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει και εξαγγείλλει και αυτό, στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε και θεωρεί ''αδιαπραγμάτευτο'' για την σωτηρία της κοινωνίας στην παρούσα φάση.

Έπειτα, έρχεται η πολιτική υποχρέωση όσων συμμερίζονται την αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής, να στηρίζουν έμπρακτα και δυναμικά κάθε απόπειρα ανάσχεσης της νέας πορείας που μπορεί να ξεκινήσει με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξέρετε, η επιδιωκόμενη αυτοδυναμία στην παρούσα φάση, ΔΕΝ αποτελεί φετίχ για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου το κόμμα που θα αναδειχθεί στην κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Ένα πρόγραμμα που πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς φαλκιδεύσεις, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς ''υποχρεώσεις'', χωρίς εκβιασμούς.

Κι είναι κατά την άποψή μου ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που μπορεί να εκφράσει την Αριστερά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την Ανανεωτική Ριζοσπαστική Αριστερά που αγωνίζεται και αντιστέκεται, αλλά και πορεύεται χωρίς τις εξαρτήσεις και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η Αριστερά που στηρίζεται στην Ελληνική πραγματικότητα και υπηρετεί τον λαό και τις ανάγκες του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις