Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Παράνομες οι μετακινήσεις ειδικευόμενων γιατρών από την Καρδιολογική του Αγ. Ανδρέα – Ανακαλέστε τες!"

Πάτρα: "Παράνομες οι μετακινήσεις ε...

Έντονη η αντίδραση της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας

Την σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας προκάλεσε η απόφαση του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να μετακινήσει ειδικευόμενους γιατρούς της Καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών σε εκείνο του Αγρινίου. Μάλιστα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε καλεί του υπευθύνους της απόφασης αυτής να την πάρουν άμεσα πίσω.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για προσωρινό μέτρα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και προσθέτουν ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει κάνει καμία κίνηση για την οριστική επίλυση των τραγικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά αναφέρουν: "Το ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Α. θεωρεί παράνομες τις μετακινήσεις ειδικευομένων γιατρών της Καρδιολογικής κλινικής του Γ.Ν. Πατρών στο νοσοκομείο Αγρινίου.

Καλούμε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ να ανακαλέσει τις εντολές μετακίνησης ειδικευομένων, που σύμφωνα με την νομοθεσία, είναι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου, τοποθετημένοι σε συγκεκριμένη θέση προκειμένου να εκπαιδευτούν.

Εννοείται ότι παραμένουμε αντίθετοι και στις μετακινήσεις ειδικευμένων γιατρών, με δεδομένο πλέον ότι δεν πρόκειται για προσωρινό μέτρο κάλυψης εκτάκτων αναγκών, αλλά για μια μόνιμη κατάσταση που χρειάζεται μόνιμες λύσεις.

Ειδικότερα, η κατάσταση με τις Καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων της Αιτ/νίας είναι τραγική και παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου, καμιά λύση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις