Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Mε ομπρέλες οι πορείες του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Mε ομπρέλες οι πορείες του ΠΑΜΕ κ...

Απεργία κήρυξαν για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

12.20 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η πορεία του Εργατικού Κέντρου, η οποία έγινε με ομπρέλες και υπό βροχή. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου.

 

12.01: Σε εξέλιξη βρίκσονται οι πορείες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στην Πάτρα με τη συμμετοχή περίπου 3.000 ατόμων.

11.00 Υπό βροχή πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις στην Πάτρα, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Στην πλατεία Γεωργίου σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση του  ΠΑΜΕ. ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης θα συγκεντρωθούν ΑΔΕΔΥ κι Εργατικό Κέντρο.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες και η βροχή δεν επέτρεψε στον κόσμο να κατέβει στις διαδηλώσεις. Μέχρι ώρας ο κόσμος που υπάρχει έξω από το Εργατικό Κέντρο είναι λιγοστός, ενώ περισσότεροι είναι οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Γεωργίου, στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ.

Όσο για τα καταστήματα είναι σχεδόν τα μισά είναι κλειστά, ακολουθώντας την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου για συμβολικό κλείσιμο τους κατά τη συγκέντρωση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:Απεργιακά ρολά κατεβαίνουν σήμερα και στην Πάτρα λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην αχαϊκή πρωτεύουσα για μια ακόμα φορά θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες. Η ΑΔΕΔΥ καιτο Εργατικό Κέντρο συγκεντρώνονται στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα, στην πλατεία Γεωργίου,

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις τράπεζες, ενώ ταλαιπωρία περιμένει όσους επέλεξαν την Πέμπτη για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο ή πλοίο. Ακόμα, συμμετέχουν και λιμενεργάτες, ναυτεργάτες, μηχανικοί και λοιπά σωματεία κλάδων της.

Επιπλέον, στην απεργία συμμετέχει και η ΟΕΒΕΣΝΑ Αχαΐαςκαι ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, με αποτέλεσμακαταστήματα και επιχειρήσεις να παραμείνουν κλειστές και να ακινητοποιηθούν ταξί, λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης. Ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί σε τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Η Διοίκηση της ΟΕΒΕΣΝΑ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου στο πάνω μέρος στις 10 το πρωί .

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα τονίζεται:

"Διαμαρτυρόμαστε για τη σειρά μέτρων που έχουν παρθεί και ειδικότερα για το φορολογικό, ασφαλιστικό, ΕΝΦΙΑ, κόκκινα δάνεια, χρηματοδότηση κλπ.

H ελληνική κοινωνία στο σύνολό της αλλά και οι μικροί Ε.Β.Ε. ειδικότερα έχουν αγγίξει τα όρια τους και αδυνατούν να διαχειριστούν πλέον τα βάρβαρα και αντικοινωνικά – εξοντωτικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση, μέτρα τα οποία οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια, την καταστροφή και την απόγνωση μια ολόκληρη κοινωνία και οικονομία που τα τελευταία χρόνια «ψυχορραγεί».

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να  συστρατευθούν μαζί μας και να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση  αφού μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ – ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ – ΕΜΠΟΡΟΙ – ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ) μπορούμε να αντιδράσουμε δυναμικά και να διατηρήσουμε την ελπίδα για ανατροπή της καταστροφικής αυτής πορείας".

Με αιτήματα τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών, την αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου και ένα ποιοτικό δημόσιο σύστημα υγείας καλεί τους γιατρούς του ΕΣΥ σε μαζική συμμετοχή στην απεργία η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ενώ η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας επισημαίνει:

“Συνάδελφοι, πώς ξεκινάμε τη μέρα μας; Πέρα από τα καθημερινά και οικογενειακά προβλήματα, πως βλέπουμε τη δουλειά μας;

Τη βγάζουμε με τις απανωτές εφημερίες; Θα μας φτάσουν τα υλικά στο ιατρείο για τις αλλαγές; Ποια αντιδραστήρια θα λείψουν σήμερα από τα εργαστήρια; Τι θα τον κάνουμε τον ανασφάλιστο καρκινοπαθή που πρέπει να χειρουργηθεί; Το πιάσαμε το πλαφόν στη συνταγογράφιση; Για τα παιδιά που έχουν Πρόνοια πότε θα στείλει το Υπουργείο εμβόλια; Γιατί δεν έχουμε γάντια; Θα έχω επιμελητή στην εφημερία; Τώρα που τελειώνω την ειδικότητα τι θα κάνω, που θα βρω δουλειά; Θα έχουμε φύλακα το βράδυ στην εφημερία; Θα κλείσει το ΚΥ; Θα τη σκαπουλάρω να μην πάω στο Αγρίνιο; Πάλι ζητάνε καρδιολόγο. Εκείνος που “τα παίρνει” μπροστά μου είναι συνάδελφος; Μου αρρώστησε το παιδί και δε βρίσκω αντικαταστάτη. Δεν έχω λεφτά, θα πάω στο συνέδριο; Θα μας επιστρέψουν τους φόρους από το επίδομα βιβλιοθήκης που παρακράτησαν παράνομα; Αυτοί οι περίεργοι της ΕΙΝΑ πάλι σε συνέλευση μας καλούν, τι να θέλουν; Κι εκείνες οι άχρηστες σύριγγες και καθετήρες που φέραν...

Πόσοι και πόσες δεν τα σκεφτόμαστε αυτά καθημερινά; Πόσοι και πόσες από τους νεώτερους/ες δε σκέφτονται να την κάνουν για βόρεια; Λες και χρωστούμε στους Ευρωπαίους το επιστημονικό μας δυναμικό που το κράτος έδωσε τουλάχιστον 100.000 ευρώ τον καθένα να το παράξει... Πόσοι και πόσες δε σιχτιρίζουμε καθημερινά γιατί ζούμε για να δουλεύουμε και δε δουλεύουμε για να ζούμε; Πόσοι και πόσες δεν έχουμε νοιώσει ανεπαρκείς και αναξιοπρεπείς από αυτή την εφιαλτική πραγματικότητα που μας έχουν επιβάλλει;

Κι όμως, δε θα έχει τέλος αυτό το κακό. Ο Υπουργός χρησιμοποιώντας καλά το μόνο εργαλείο που γνωρίζει, τσεκούρωσε -κατ' εντολήν της Κυβέρνησης και της τρόικας- τον προϋπολογισμό για το '15. Που θα περικοπεί κι άλλο αν δεήσουν να επιστρέψουν οι δανειστές μετά τη “διαπραγμάτευση” των καλών μας κυβερνητών. Που, έτσι κι αλλιώς καραδοκούν τα "ιδιωτικοοικονομικά" κριτήρια της ΕΣΑΝ ΑΕ για να τα κάνουν όλα μπουρλότο.

Συνάδελφοι, η Απεργία της 27/11 μας αφορά, αν θέλουμε να ζήσουμε επιτέλους σ' αυτή τη χώρα.

Αν αποφασίσουμε να διεκδικήσουμε αξιοπρέπεια, ικανούς μισθούς, δικαιώματα και υποχρεώσεις στο κοινωνικό σύνολο. Ας μη την αντιμετωπίσουμε σα μιαν άλλη 24ωρη τουφεκιά στον αέρα. Ας μη την ξοδέψουμε μόνο σε μια -πολύτιμη- ανάπαυση. Ας βγούμε μαζικά στους δρόμους, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους ανέργους, ας μας μετρήσουν επιτέλους, ας αρχίσουν μια φορά να μας υπολογίζουν. Την ενότητά μας φοβούνται...

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Απεργία της 27ης Νοεμβρίου”

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΜΕ.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις