Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Στοπ από σήμερα στα τακτικά χειρουργεία του Καραμανδανείου - Αναταράξεις από τη μετακίνηση νοσηλευτών

Πάτρα:Στοπ από σήμερα στα τακτικά χειρου...

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

Αναστέλλονται από σήμερα τα τακτικά χειρουργεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του νοσηλευτικού ιδρύματος, μετά την προσωρινή μετακίνηση δύο νοσηλευτών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Η απόφαση της 6ης ΥΠΕ έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

"Από την 24η Νοεμβρίου 2014 θα λειτουργεί μία μόνον χειρουργική αίθουσα για τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά, εφαρμόζοντας την υπ΄αριθ. Υ4/3592/96 ΦΕΚ 1044/β/25-11-97 περί καθορισμού ελαχίστων ορίων προδιαγραφών  για ασφαλή χορήγηση αναισθησίας, βάσει του οποίου προβλέπεται ότι ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός νοσηλευτών αναισθησίας ανεξαρτήτος μεγέθους νοσοκομείου πρέπει να είναι στην πρωινή βάρδια: Ένας νοσηλευτής ανά λειτουργούσα με αναισθησία αίθουσα χειρουργείου (εντός και εκτός κεντρικών χειρουργείων) και στην απογευματινή και νυκτερινή βάρδια ένας νοσηλευτής επιπλέον αυτών που απαιτούνται για τη λειτουργία των χειρουργείων για έκτακτες επεμβάσεις.

Ως εκ τούτου προκύπτει ότι μέχρι 31/12/2014 δεν θα πραγματοποιούνται τακτικές και προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις.

Επειδή όμως, απρόβλεπτες ανάγκες μπορεί να μας οδηγήσουν στην αναγκαστική λειτουργία και των δύο χειρουργικών αιθουσών για επείγοντα περιστατικά, επιφυλασσόμαστε για την ασφάλεια και την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας", αναφέρει η ανακοίνωση του Δ.Σ.

Αντίδραση προκλήθηκε και από την πλευρά των εργαζομένων, ενώ από την πλευρά του ο Διοικητήε του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Χαράλαμπος Μπονάνος επισημαίνει ότι οι ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ και πρώην Διοικητής του Καραμανδανείου Νίκος Στακιάς μίλησε στις «Πρωινές Αιχμές» (ΟΡΤ TV) για το σκεπτικό της απόφασης:

"Ημουν διοικητής στο Καραμανδάνειο πριν έρθω εδώ και γνωρίζω επακριβώς την κατάσταση και το αν επαρκεί ή όχι το προσωπικό. Αφενός η μετακίνηση είναι έκτακτη και έχει ημερομηνία λήξης (σ.σ. από 24/11 έως 31/12) και  το προσωπικό θα επιστρέψει, αφετέρου το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου έχει οξύ πρόβλημα. Αρκεί να σας πω ότι στο Ρίο γίνονται 600 χειρουργεία με 25 άτομα, ενώ στο Καραμανδάνειο, όπου εκπαιδεύονται και χειρουργούν επίσης γιατροί από το Ρίο, γίνονται 200 χειρουργεία με 25 άτομα» τόνισε και πρόσθεσε ότι δεν υποτιμά το έργο του Καραμανδανείου αλλά τη δεδομένη στιγμή έπρεπε να ληφθεί τέτοια απόφαση".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις