Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έπεσαν μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα στην πορεία - Ζημιές σε Ι.Χ. - Έγιναν και προσαγωγές - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πάτρα: Έπεσαν μολότοφ, πέτρες και δακρυγ...

Πλήθος κόσμου για την επέτειο

Νωρίτερα περίπου 300 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στην οδό Ερμού και ζητούσαν να απελευθερωθούν οι νεαροί που προσήχθησαν κατά τα τη διάρκεια των επεισοδίων.

 

20:54 Τέλειωσε, πριν λίγη ώρα, η πορεία των φορέων της πόλης. Αποσύρθηκαν και οι αντιεξουσιαστές από το Παράρτημα και η οδός Κορίνθου δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία. Αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας επικρατεί ηρεμία.

20:08 Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν πριν λίγο στο κέντρο τουλάχιστον ένα Ι.Χ. υπέστη ζημιές.

19.48 Ομάδες νεαρών που φέρεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο συμπλέκονται με τα ΜΑΤ στην  οδό Γούναρη, στό ύψος των δικαστηρίων.  Νεαροί φέρονται να πέταξαν βόμβες μολότοφ και η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και προσαγωγές.

19.35 Σε μικρή απόσταση από την πορεία που ξεκίνησε από το Παράρτημα και τώρα η "ουρά" της κινείται επί της όθωνος Αμαλίας, βρίσκεται αρκετά μεγάλη ομάδα αντιεξουσιαστών.

19.10 Τεράστια είναι η πορεία που ξεκίνησε από το παράρτημα. Οι πρώτοι έχουν φτάσει στην Τριών Συμμάχων ενώ η ουρά βρίσκεται ακόμη ψηλά στην Κολοκοτρώνη.

19.02 Ξεκίνησε και η μαζική πορεία από το Παράρτημα και κατεθύνεται σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. Εντυπωσιακή η συμμετοχή της νεολαίας.

18.49 Ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία του ΠΑΜΕ.

18.25 Πλήθος κόσμου, φοιτητές,μαθητές εργαζόμενοι, εκπρόσωποι συνδικάτων και φορέων είναι συγκεντρωμένοι έξω από το Παράρτημα. Υπάτρχουν καταγγελίες ότι άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούν σωματικό έλεγχο σε κάποιους από τους προσερχόμενους στο χώρο.

 

18.10 Σε λίγη ώρα ξεκινούν οι δύο πορείες για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στην Πάτρα, υπό το βλέμμα ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. που έχει μετακινηθεί και από τους γειτονικούς νομούς.

Ήδη  φοιτητές, φορείς και σύλλογοι έχουν συγκετρωθεί έξω από το Παράρτημα της οδού Κορίνθου και διακοπεί η κυκλοφορία.

Η  δεύτερη είναι από το ΠΑΜΕ (όπου, όπως αναμένεται θα παρίσταται και ο Δήμαρχος καθώς και όλη η δημοτική αρχή), στην πλατεία Γεωργίου.

Η ώρα συγκέντρωσης και για τις δύο πορείες ήταν 6 το απόγευμα.

Από πολίτες και από πολιτικούς χώρους εκφράζεται διαφωνία σχετικά με την ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει επιστρατευθεί για τις πορείες ενώ υπάρχει και η άποψη ότι μερικές φορές τα πολλά αστυνομικά μέτρα λειτουργούν και ως πρόκληση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις