Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο ΑΙΓΙΟ καταγράφηκαν οι πρώτες ζημιές από τον σεισμό - Ρωγμές σε σπίτια - Έλεγχος στα δημοτικά κτίρια - Σύσκεψη του Συντονιστικού - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Στο ΑΙΓΙΟ καταγράφηκαν οι πρώτες ζημιές ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ανάστατοι οι κάτοικοι

22:12 Ολοκληρώθηκε περίπου στις 22:00 η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου από το Αίγιο Πέπης Σπηλιωτοπούλου, συμμετείχαν ο Γ.Γ.Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Διδασκάλου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου και αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών των ΟΤΑ.

Παράλληλα, στο Αίγιο βρίσκεται προληπτικά κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με δύο οχήματα, ενώ αναμένεται κλιμάκιο της ΥΑΣ για να πραγματοποιήσει αυτοψίες όπου χρειαστεί.

Ελέγχονται ήδη τα δημοτικά κτίρια, χωρίς να έχουν αναφερθεί σοβαρές ζημιές. Ρωγμές στην τοιχοποιία έχουν σημειωθεί σε αρκετά σπίτια, ενώ έχουν πέσει σοβάδες και έσπασαν τζαμαρίες σε λίγα καταστήματα, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Επίσης σημειώθηκε μερική κατάρρευση στον ακάλυπτο ακατοίκητου σπιτιού στην οδό Αράτου στο Αίγιο, καθώς και πτώση παλιάς μάντρας στην Αγιά Σωτήρα.
Το τηλέφωνο για αναφορές ζημιών είναι 26910-25555 εσ.6 (Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Αιγιαλείας) που θα παραμείνει διαθέσιμο όλη τη νύχτα.

21:04 Σύμφωνα με νεώτερες, υπάρχουν πληροφορίες για ρωγμές και ζημιές σε σπίτια. Επί τόπου βρίσκονται και άνδρεας της 6ης ΕΜΑΚ. Αρκετοί κάτοικοι βρίσκονται ανάστατοι στους δρόμους και τις πλατείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρύτερη περιοχή είναι στο μάτι της σφοδρής κακοκαιρίας που έχει ήδη ξεκινήσει να πλήττει τη Δυτική Ελλάδα.

20:01 Μικρής έκταση ζημιές προκάλεσε ο σεισμός στην περιοχή του Αιγίου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thebest.gr. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αναφορές για ένα παλιό ακατοίκητο κτίριο που πήρε κλήση και για μια μάντρα, κοντά στο νοσοκομείο που υπέστη ραγίσματα.

Στην πρώτη περίπτωση έχει ήδη τοποθετηθεί κορδέλα περιμετρικά του κτιρίου για να αποφευχθούν τραυματισμοί περαστικών.

Στην Πάτρα δεν έχουν αναφερθεί ακόμα προβλήματα από τη δόνηση.

ΦΩΤΟ από το Αίγιο (της Πέπης Σπηλιωτοπούλου)

ΦΩΤΟ από το Αίγιο (της Πέπης Σπηλιωτοπούλου)

ΦΩΤΟ από το Αίγιο (της Πέπης Σπηλιωτοπούλου)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις