Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οχήματα οχευτές!

Οχήματα οχευτές!

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Τίποτε δεν είναι απίθανo στην εποχή που ζούμεν. Ό,τι φαντασθεί κάποιος μπορεί να παρουσιασθεί μπροστά του, αλλά και διάφορα απίθανα ακόμα και στην φαντασία να τα δει υλοποιούμενα.

Η ραγδαία βροχή της 24ης Οκτωβρίου μας έδωσε για πολλοστήν φοράν δείγματα πλήρους κρατικής αμελείας και αδιαφορίας, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες έχει και νεκρούς!! Περιουσίες κατεστράφησαν, σπίτια πλημμύρισαν, καταστήματα έγιναν δεξαμενές, δρόμο μετετράπησαν σε χειμάρρους!!! Τα γράφομεν όπως έγιναν και φαίνονται απλά. Το αυτό έπραξαν και οι δημοσιογράφοι που μετέδωσαν από τους τόπους των καταστροφών τα γεγονότα. Τα είδαν, τα περιέγραψαν και έφυγαν. Τι απέμεινεν;;;  Ο όλεθρος και η συμφορά των πληγέντων κατοίκων, για τους οποίους έρχεται η εκάστοτε Κυβέρνηση και γενναιόδωρη όπως φαίνεται πάντα λέει, ότι θα αποζημιωθούν οι πληγέντες !! Δεν θέλουν αποζημίωση κύριοι!! Υπάρχουν στοιχεία τα οποία αν χαθούν δεν αναπληρώνονται, όπως δεν εξαργυρώνεται με τίποτε και η ψυχική τους οδύνη. Προστασία της σωματικής τους ακεραιότητος και της περιουσίας τους θέλουν από το Κράτος. Δυστυχώς αυτό είναι πάντα αδιάφορον για τα χρόνια προβλήματα τα οποία μαστίζουν τους κατοίκους. Κυρίαρχον όλων οι πλημμύρες και η μετατροπή των δρόμων σε χειμάρρους. Αυτά δεν οφείλονται  σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως ακούσθηκε, αλλά σε έλλειψη προστατευτικών – προληπτικών  μέτρων επί δεκαετίες τώρα. Γνωρίζουν οι εκάστοτε κυβερνώντες ότι ορισμένες περιοχές χρήζουν αντιπλημμυρικών έργων. Την εκτέλεσήν τους την αναφέρουν μόνον προεκλογικώς. Κατόπιν τα πάντα ξεχνιούνται. Κοίτες χείμαρρων γίνονται αποδέκτες περιττών αδρανών υλικών από οικοδομές, αλλά κανείς δεν αντιδρά από τις υπεύθυνες αρχές. Στα «μπαζωμένα»  αυτά μέρη ανεγείρονται οικίες και κανείς δεν αντιδρά. Συντηρήσεις οδών για απορροή  ομβρίων δεν γίνονται παρά μόνον όταν πλημμυρίσουν οι δρόμοι και καταστούν και άβατοι και αίτιοι συμφορών. Τα λεγόμενα φρεάτια είναι απαράδεκτα. Έχουν μήκος 60 - 70 εκατοστά!!! Ανωφελές. Πρέπει να έχουν  μήκος οι εσχάρες  3 - 4 μέτρα. Τότε η απορρόφηση θα ήταν κανονική. Αντιπλημμυρικά έργα εντός των πόλεων ή επί των περιοχών που απαιτείται δεν λαμβάνουν χώραν επί κυβερνήσεων. Όλοι υπόσχονται. Όταν ανέλθουν στον βουλευτικόν θώκον ξεχνούν τα πάντα. Ένοχοι για τις καταστροφές από πλημμύρες είναι και οι τριακόσιοι της Βουλής όλων των τελευταίων δεκαετιών. Γνωρίζουν τα χρόνια προβλήματα από τις νεροποντές. Δεν ακούσαμε κανένα  επί καθημερινής  βάσεως από τα έδρανα του Κοινοβουλίου να  αιτείται την βελτίωση αυτών, μόνον απαίσιες ύβρεις προς τους  λοιπούς εξαπολύουν με ευχέρειαν. Οι συμφορές των κατοίκων από τις πλημμύρες οφείλονται στην αδιαφορίαν των εκάστοτε κυβερνώντων και όχι στα καιρικά φαινόμενα. Τα πρόσφατα ήταν ιδιαζόντως δραματικά. Οι συμφορές τεράστιες. Και μεταξύ των άλλων είδαμε και οχήματα να οχεύουν επί άλλων !!! Η πράξη αυτή γίνεται επί ζώντων οργανισμών εμφορουμένων από το ορμέμφυτον. Εν προκειμένω οι ραγδαίοι οδοχείμαρροι ενήργησαν οργαστικώς επί των οχημάτων!!  Έπραξαν ό,τι και οι πολιτικοί διαχρονικώς επί των ψηφοφόρων!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις