Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιτωλοακαρνανία: Πρόστιμα στους ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου

Αιτωλοακαρνανία: Πρόστιμα στους ΧΥΤΑ Μεσ...

Μετά από ελέγχους οι επιθεωρητές περιβάλλοντος

Ο Ειδικός Γραμματέας υδάτων Δρ. Κων/νος Τριάντης, υπέγραψε επιβολή προστίμων, μετά από εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος σε 9 μονάδες συνολικού ύψους 315.900 ευρώ, ανάμεσά τους και οι ΧΥΤΑ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου.

Τα πρόστιμα αφορούν σε περιβαλλοντικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στη διάρκεια ελέγχου από Επιθεωρητές Περιβάλλοντος με κυριότερες τις παραβάσεις σε θέματα διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών, αστικών και άλλων αποβλήτων, υπερβάσεις οριακών τιμών εκπομπής, λειτουργία δραστηριοτήτων χωρίς περιβαλλοντική άδεια κ.ά.

Ακολουθούν αναλυτικά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις δύο αυτές μονάδες έχουν ως εξής:

Όσον αφορά στο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, οι παραβάσεις αναφέρονται σε έλλειψη περιμετρικής εσωτερικής δενδροφύτευσης, αντιπυρικής ζώνης, διαχείρισης υγρών αποβλήτων-στραγγισμάτων αλλά και στην απουσία μετρήσεων βιαερίου. Για τις παραβάσεις αυτές επεβλήθη πρόστιμο της τάξεως των 9.600 ευρώ.

Τέλος, αναφορικά με τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου παρατηρήθηκαν οι  εξής παραβάσεις: πλημμελής έλεγχος των εισερχόμενων απορριματοφόρων στο ΧΥΤΑ, έλλειψη περιμετρικής εσωτερικής δενδροφύτευσης, μη έκπλυση των τροχών των απορριματοφόρων κατά την έξοδό τους από το ΧΥΤΑ, μη ορθολογική απόθεση των απορριματοφόρων στο κύτταρο του ΧΥΤΑ. Επιπροσθέτως λοιπές παραβάσεις αφορούν σε απουσία προστατευτικών αναχωμάτων, καταστροφή συνθετικής μεμβράνης, απορροή στραγγισμάτων σε παρακείμενο ρέμα, πλημμελής παρακολούθηση και καταγραφή των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, παράλειψη παρακολούθησης και καταγραφής της ποιότητας των στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ και, τέλος, παράλειψη παρακολούθησης και μέτρησης του βιοαερίου. Το ποσό για όλες αυτές τις παραβάσεις ανέρχεται σε 35.900 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας διαπίστωσε βασικές ελλείψεις και στο ΧΥΤΑ Στράτου και προχώρησε στη διακοπή της οριστικής παραλαβής και την αναστολή της έγκρισης του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής. Πιο συγκεκριμένα υπήρχαν παρατηρήσεις της αρμόδιας Επιτροπής, που αφορούσαν σε ελλείψεις του έργου, που κρίνονται ως ουσιώδεις και τις οποίες ο ανάδοχος όφειλε  να αποκαταστήσει άμεσα, στο πλαίσιο των συμβατικών του υποχρεώσεων, για τεκμηρίωση της ασφάλειας καθώς και της δυνατότητας ορθής λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α., σύμφωνα με τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και τις προδιαγραφές του έργου, που ήταν προϋπόθεση για την οριστική παραλαβή του έργου, στο πλαίσιο του ποιοτικού ελέγχου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις