Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Μάθε τι πραγματικά είναι η μέθοδος PILATES!

Μάθε τι πραγματικά είναι η μέθοδος PILATES!

Σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά

Tο Pilates αποτελεί μία από τις πιο διάσημες μεθόδους γυμναστικής στο σύγχρονο δυτικό κόσμο, είναι κατάλληλο και για άνδρες και για γυναίκες και απαιτεί έντονη σωματική προσπάθεια, αλλά και πνευματική συμμετοχή. Όπως είπε και ο εμπνευστής της μεθόδου: "Σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, σε 20 τη βλέπουν οι άλλοι και στα 30 έχεις καινούργιο σώμα".

Όμως, θαύματα δεν γίνονται! Xωρίς προσπάθεια, συνέπεια και προσοχή, δεν πετυχαίνεις τον στόχο. Σύμφωνα με την ειδικό, κάνοντας 2 συνεδρίες την εβδομάδα, υπάρχει σημαντική βελτίωση από τον πρώτο μήνα, ενώ η ενδυνάμωση και ο έλεγχος του σώματος ξεκινάνε από τα πρώτα κιόλας μαθήματα.

μεγάλη γκάμα των ασκήσεων προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του ασκούμενου, ανάλογα με την ηλικία, με το πόσο γυμνασμένος είναι, με τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχει. Kάθε πρόγραμμα είναι μοναδικό, ενώ υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.

H μέθοδος Pilates απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους και είναι ιδιαίτερα ευεργετική, για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, που απορρέουν από το σύγχρονο lifestyle. Ασχετα με το πόσο γυμνασμένος και fit είναι κανείς, η μέθοδος Pilates είναι η ιδανική άσκηση, που ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλου του κόσμου, από ανθρώπους που κάνουν καθημερινά ώρες καθιστικής ζωής, μέχρι αθλητές. O ίδιος ο J.H. Pilates, χαρακτήρισε τη μέθοδό του "ήπια για τις εγκύους, ασφαλή για τους υπερήλικες, δυναμική για αθλητές και χορευτές".

Η ένταση και το στρες "εξατμίζονται", το σώμα σμιλεύεται με ευχάριστες φυσικές κινήσεις, αποκτά ευλυγισία, ενέργεια και υγειά. Σταδιακά, ο κάθε ενασκούμενος αποκτά όλο και περισσότερη σωματική, αλλά και πνευματική ενέργεια, την οποία διοχετεύει στη ζωή του, με αυξημένη δυνατότητα συγκέντρωσης και έλεγχου. Eάν μπορούσαμε να συνοψίσουμε την πολυδιάστατη αποτελεσματικότητα της μεθόδου, σε μια φράση, θα λέγαμε ότι χαρίζει ευεξία και ενεργητικότητα, γυμνάζοντας ολοκληρωτικά και ενιαία όλο το σώμα, με μεγάλη έμφαση στο κέντρο του: τους κοιλιακούς μύες.

Όμως, τα ευεργετικά αποτελέσματα της μεθόδου Pilates είναι πολύ περισσότερα:

  • κάνει "γλυπτική σώματος", γραμμώνοντας και επιμηκύνοντας το σχήμα κάθε μυ.
  • ενδυναμώνει το μυοσκελετικό με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγονται πιθανοί μελλοντικοί τραυματισμοί σε αδύναμα σημεία.
  • σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, εφαρμόζεται σαν θεραπευτική μέθοδος, από φυσιοθεραπευτές και χειροπράκτες, σε ανθρώπους που έχουν υποστεί τραυματισμούς.
  • βοηθά στην απόκτηση της σωστής στάσης του σώματος, και της σωστής αναπνοής.

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα Pilates, Bed Pilates (perfomer) & Personal Pilates, από τους ειδικά εκπαιδευμένους δασκάλους του γυμναστηρίου "Sports House".

SPORTS HOUSE, ΣΜΥΡΝΗΣ 250, ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ 2610 325877

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight