Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Ψήνονται" απολύσεις για τους υπαλλήλους των Δήμων – 2.000 θα φύγουν ως το τέλος του χρόνου

"Ψήνονται" απολύσεις για τους ...

Η Κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική κάλυψη στο αντάρτικο των 19 δημάρχων

Στα άκρα αναμένεται να φτάσει η κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στο θέμα των 6.500 απολύσεων που πρέπει να γίνουν ως το τέλος του χρόνου.

Ένα μεγάλο μέρος από αυτές θα προέλθουν από τους δήμους και κάπου εδώ ξεκινάει η κόντρα.

Η Κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική κάλυψη στο αντάρτικο των 19 δημάρχων που εκλέχτηκαν με ψηφοδέλτια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μιλά για συνδρομή σε παρανομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του απαντά πως οι επίορκοι, όπως επικαλείται η κυβέρνηση, μπορούν να εντοπιστούν και με έναν απλό έλεγχο από τον ΑΣΕΠ δεν χρειάζεται απογραφή και αξιολόγηση των υπαλλήλων

Στην Κουμουνδούρου, όπως γράφει το newsit.gr  βλέπουν τους αριθμούς των απολύσεων και μιλούν για κρυφή ατζέντα απολύσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Από τις 6.500 απολύσεις που πρέπει να γίνουν το ποσοστό εκείνων που θα προκύψουν από τις τάξεις των επίορκων, δηλαδή όσων διαθέτουν πλαστά ή παραποιημένα δικαιολογητικά, θα είναι μικρό και έτσι μένει ένα μεγάλο μέρος να καλυφθεί από υπαλλήλους που υπηρετούν κανονικά και χωρίς παρανομίες επί ολόκληρες δεκαετίες.ύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης οι επίορκοι δεν θα ξεπεράσουν τους 1.000.

Κάπως έτσι μιλάμε για επιπλέον 5.500 απολύσεις. Μεγάλο μέρος από αυτούς θα προέλθει από τις τάξεις των υπαλλήλων που ήδη βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, αλλά και πάλι ο αριθμός φαίνεται ότι δεν καλύπτεται.

Όπως γραφει το newsit.gr σύμφωνα  με τους υπολογισμούς αρκετών στελεχών των περιφερειών και των δήμων υπάρχει ένας αριθμός που μπορεί να φτάνει ακόμη και τις 2.000 άτομα που θα πρέπει να καλυφθεί από τα Νομικά Πρόσωπα και τις επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Όλα αυτά μάλιστα μέσα σε ένα περιθώριο περίπου τριών μηνών κατ' απαίτηση της τρόικας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις