Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τι κάνομε με το αυτοκινητοδρόμιον;

Τι κάνομε με το αυτοκινητοδρόμιον;

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Συχνά συζητείται τους τελευταίους μήνες η ίδρυση αυτοκινητοδρομίου στην Ελλάδα, εκτός Αχαΐας, όπου ευρίσκεται σε αρκετά προκεχωρημένον στάδιον και έπρεπε να είχε καταβληθεί αγώνας για την ολοκλήρωσή του. Αγώνας σκληρός και αδιάπτωτος.

Όταν στις 9 Απριλίου ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχον Δραπετσώνας, ότι στηρίζει την πρόθεσή του για αυτοκινητοδρόμιον στην περιοχήν του, έπρεπε άπαντες οι υποψήφιοι Αιρετοί του Νομού μας, να διαμαρτυρηθούν και να απειλήσουν ότι θα απόσχουν των εκλογών, εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για την περιφρόνηση της Αχαΐας, στην οποίαν όπως είπαμεν υπάρχει σε προχωρημένον στάδιον  το αυτοκινητοδρόμιον.

Δεν συνέβη δυστυχώς κάτι τέτοιο. Υπήρχε απορρόφηση με την εκλογή ή επανεκλογή. Τίποτε περισσότερον. Τώρα που τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή  τι θα πράξομεν; Θα μείνομεν απαθείς ή θα κινηθούμεν δραστηρίως ώστε να ολοκληρωθεί το αυτοκινητοδρόμιον;  Κάθε καθυστέρηση είναι σε βάρος του τόπου μας. Ανάλογες ζημιές έχομεν πάθει με την καθυστέρηση του Νέου λιμένος Πατρών, όπου άλλοι κινήθηκαν γρηγορότερα και δρέπουν επιτυχίες σε βάρος δικών  μας συμφερόντων.

Το αυτοκινητοδρόμιον θα δώσει ζωήν και εργασίαν στην Αχαΐαν, κάτι που της οφείλει το Κράτος, γιατί της έχει αποστερήσει  με διαφόρους τρόπους και αποφάσεις, περισσότερες από 30 ανθούσες βιομηχανίες και έχει εξωθήσει τους κατοίκους της στην ανεργία. Η περιοχή έχει υψηλήν ανεργία και κάθε πηγή εργασίας είναι άκρως επιβεβλημένη.

Οι κινήσεις για ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρομίου πρέπει να είναι συντονισμένες και αδιάλειπτες από τους Αιρετούς ολοκλήρου του Νομού, τις Δημόσιες  και  Ιδιωτικές Αρχές και Φορείς,  τους Βουλευτές  και όλους εμάς. Αν δεν κινηθούμεν με μαχητικότητα κινδυνεύομεν να το χάσομεν οπότε το πλήγμα θα είναι γιγάντιον και ασύγγνωστον  για  όλους μας, για την περιοχήν, αλλά και για την νεολαίαν που πλήττεται αγρίως και τις επερχόμενες γενεές!!

Ποιος θα μας συγχωρέσει  αν χαθεί ένα τόσο τεράστιο και προσοδοφόρον έργον πέραν της διεθνούς προβολής της περιοχής μας;

Για ένα έργον μοναδικότητος για την Ελλάδα υπάρχει δικαιολογία αν τυχόν χαθεί;;

Ανάγκη να γίνει αμεσωτάτη κινητοποίηση και εκτός των άλλων ο Πρωθυπουργός να σταματήσει να υποστηρίζει την Δραπετσώνα,  όταν στην Πάτρα το έργον είναι προχωρημένον ενώ εκεί …ψάχνουν για  εξεύρεση χώρου!!!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις