Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Είχαν ρημάξει σπίτια, μαγαζιά και αυτοκίνητα στην Πάτρα και το Ρίο- Τρεις οι δράστες

Είχαν ρημάξει σπίτια,  μαγαζιά και αυτοκ...

Συνελήφθησαν χθες από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Συνελήφθησαν χθες στην Πάτρα και στο Ρίο, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, τρεις ημεδαποί ηλικίας 32, 20 και 19 σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ, ο 20χρονος διέρρηξε διαμέρισμα πρώτου ορόφου 56χρονης ημεδαπής, στην Πάτρα, αλλά έγινε αντιληπτός από περίοικους και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ που προσέτρεξαν στο σημείο.

Από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο δράστης είχε διαπράξει, το τελευταίο τρίμηνο, άλλες οκτώ κλοπές σε διαμερίσματα και οικίες στην Πάτρα, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά είδη καθώς και χρηματικά ποσά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση χθες αργά το βράδυ, ο 19χρονος διέρρηξε διαμέρισμα 48χρονου ημεδαπού, στην Πάτρα και αφαίρεσε κοσμήματα και τιμαλφή συνολικής αξίας 300 ευρώ. Κατά την διαφυγή του έγινε αντιληπτός από τον παθόντα και συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών  που περιπολούσαν στην περιοχή.

Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κοσμήματα που είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν και αφού κατασχέθηκαν αποδόθηκαν στον παθόντα.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο 19χρονος, είχε διαπράξει το τελευταίο μήνα, τρεις ακόμα κλοπές σε οικίες στην περιοχή της Πάτρας, αφαιρώντας κυρίως κοσμήματα και χρήματα συνολικής αξίας 4.500 ευρώ.

Κατά τη σύλληψη του, ο 19χρονος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης, ενώ από τον έλεγχο προέκυψε ότι, είχε δραπετεύσει, λίγους μήνες πριν, από ίδρυμα Κράτησης Ανηλίκων Βόλου, όπου κρατούνταν.

Στην τρίτη περίπτωση χθες αργά το απόγευμα, στο Ρίο Πατρών, ο 32χρονος διέρρηξε όχημα σπάζοντας το παράθυρο του. Κατά τη διαφυγή του έγινε αντιληπτός από περίοικους και συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης μετά από άμεση κινητοποίηση.

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο 32χρονος είχε διαπράξει με τον ίδιο τρόπο, τέσσερις ακόμα κλοπές σε χώρους στάθμευσης του νοσοκομείου και άλλων καταστημάτων της περιοχής αφαιρώντας έγγραφα, πιστωτικές κάρτες, ενδύματα και μηχανήματα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, ο 20χρονος και ο 19χρονος έχουν απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν, τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα και είχαν επιβληθεί στον 20χρονο περιοριστικοί όροι και απαγόρευση εξόδου από τη Χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις