Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Αντίσταση Πολιτών»: Να καταδικαστούν οι επιθέσεις του Ισραήλ

«Αντίσταση Πολιτών»: Να καταδικαστούν οι...

Γιάννης Λύχρος και Γεράσιμος Α. Φεσσιάν φέρνουν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Την καταδίκη των ισραηλινών επιθέσεων κατά των αμάχων της Παλαιστίνης ζητούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, οι σύμβουλοι της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών» Γιάννης Λύχρος και Γεράσιμος Α. Φεσσιάν. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ζητούν να συζητηθεί Εκτός Ημερήσιας Διάταξης το θέμα και να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα καταδίκης.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Σώματος αναφέρουν τα εξής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Έχει συγκλονιστεί η παγκόσμια κοινότητα με το μένος το οποίο το Ισραήλ επιτίθεται στην Παλαιστίνη. Αυτό το μαρτυρούν οι πολυπληθείς αναφορές του ΟΗΕ και μαρτυρίες καταξιωμένων δημοσιογράφων για την σφαγή άμαχου πληθυσμού και την αλόγιστη βία εναντίον αθώων παιδιών που συντελείται στην Μεσογειακή μας γειτονιά.

Αυτό δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από την τοπική μας κοινωνία. Η σφαγή των αμάχων, των μικρών παιδιών και η θηριωδία που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός φέρνουν στις μνήμες μας αγώνες που έχει δώσει το Έθνος μας για την δική του ανεξαρτησία και κυριαρχία. Ποτέ όμως στο βάρος κάποιου άλλου λαού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας έχει την κοινωνική και ηθική ευθύνη αφενός να καταδικάσει αυτές τις εχθροπραξίες και αφετέρου να βοηθήσει με κάθε πρόσφορο μέσο τον αδύναμο και δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Αποστέλλοντας ιατρική βοήθεια ή συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης και σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Για το λόγο αυτό ως «ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ζητούμε την ΕΗΔ έκδοση ψηφίσματος που να καταδικάζει αυτές τις έκνομες και δολοφονικές ενέργειες του Ισραηλινού κράτους απέναντι στο λαό της Παλαιστίνης και παράλληλα ζητούμε την έκδοση απόφασης για συλλογή βοήθειας που θα πρέπει να σταλεί μέσω της Παλαιστινιακής Πρεσβείας από την Αθηνά στην Γάζα.

Το ψήφισμα αυτό θα πρέπει να κοινοποιηθεί στις Πρεσβείες των Εθνών και στο Υπουργείο των Εξωτερικών, γιατί η φωνή της Δυτικής Ελλάδας πρέπει να ακουστεί και το μήνυμα που θα πρέπει να περάσουμε εκτός της καταδίκης θα πρέπει να είναι και ο τερματισμός των εχθροπραξιών διότι παραβιάζεται κατάφορα το Διεθνές Δίκαιο.»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις