Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκινεί η ιστορία κοριτσιού που γεννήθηκε χωρίς μύτη

Συγκινεί η ιστορία κοριτσιού που γεννήθη...

Η μικρή Tessa ήταν αποφασισμένη να ζήσει!

Ζευγάρι από την Ιρλανδία δημοσιοποίησε την ιστορία της κορούλας τους, για να δώσει ελπίδα σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Η μικρή Tessa γεννήθηκε με αρρινία, μια πάθηση τόσο σπάνια, που έχουν καταγραφεί μόνο 47 περιπτώσεις στη σύγχρονη ιατρική βιβλιογραφία.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε χωρίς μύτη και αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα όρασης.

Όταν ήταν 11 εβδομάδων, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί τμήμα της όρασης στο αριστερό της μάτι, αλλά ήταν μάταιο. Το μικρό κοριτσάκι βλέπει μόνο από το δεξί της μάτι.

Οι γονείς θέλουν να κάνουν γνωστή την πάθησή της και να δώσουν κουράγιο σε όσους περνούν τα ίδια. Όταν κάποια στιγμή διάβασαν ένα άρθρο για τα παιδάκια που πάσχουν από αρρινία, απογοητεύτηκαν εντελώς, μιας και το συγκεκριμένο άρθρο ανέφερε πως τα παιδάκια αυτά είναι περιορισμένων δυνατοτήτων, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.

Ο πατέρας της Tessa λέει στην «Telegraph» πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Στο επόμενο διάστημα το κοριτσάκι θα υποβληθεί σε μια επέμβαση στο μάτι στο Great Ormond Street Hospital του Λονδίνου και παράλληλα οι γιατροί θα προσπαθήσουν να της δώσουν μια νέα μύτη, χρησιμοποιώντας καλούπι.

Ενώ οι δαπάνες για τη θεραπεία καλύπτονται από την ασφαλιστική τους εταιρεία, υπάρχουν ένα σωρό προβλήματα και οικονομικές υποχρεώσεις που εκκρεμούν. Έτσι, η οικογένεια οργάνωσε έναν έρανο, προκειμένου να καλύψουν κάποια από τα έξοδα και έχουν συγκεντρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 600 λίρες Αγγλίας.

Όπως λένε οι γονείς της, το παιδάκι τους «έχει ήδη περάσει πολλά εμπόδια μέχρι τώρα. Καθώς μεγαλώνει, το γενναίο κοριτσάκι μας μας δείχνει πόσο ιδιαίτερη είναι. Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων, προσπερνώντας κάθε εμπόδιο που συναντά και κλέβοντας τις καρδιές όλων των ανθρώπων που τη γνωρίζουν».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις