Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Φρούριο» η Βουλή λόγω της παρουσίας Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού

«Φρούριο» η Βουλή λόγω της παρουσίας Μιχ...

Yπό δρακόντεια μέτρα η μεταγωγή τους

Σε απόρθητο φρούριο θα μετατραπεί η Βουλή λόγω της παρουσίας των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Ιωάννη Λαγού.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό σήμερα στις 12:00 θα συζητηθούν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των τριών στελεχών του φιλοναζιστικού κόμματος με αποτέλεσμα να αναμένονται μέτρα ασφάλειας ανάλογα με εκείνα που είχαν ληφθεί κατά τη μεταγωγή στην Βουλή των επίσης προφυλακισμένων Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, άνδρες της Διεύθυνσης Μεταγωγών θα παραλάβουν τους έγκλειστους βουλευτές και με χειροπέδες θα τους μεταφέρουν στην είσοδο του κοινοβουλίου. Στο σημείο αυτό θα τους αφαιρεθούν οι χειροπέδες και θα τους παραλάβει ειδικό κλιμάκιο της ασφάλειας της Βουλής για να τους μεταφέρει στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Οι τρεις βουλευτές της Χ.Α. αναμένεται να λάβουν το λόγο προκειμένου να αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις αναφορικά με τις εις βάρους τους κατηγορίες. Θεωρείται βέβαιο όμως ότι θα επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα ώστε να υποστηρίξουν ότι διώκονται για τις πολιτικές τους θέσεις. Να σημειωθεί ότι τα αιτήματα άρσης ασυλίας δεν αφορούν το κεντρικό αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αλλά αυτό της παράνομης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό της οργάνωσης.

Πάντως, έντονο προβληματισμό στις αστυνομικές αρχές προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που στην Βουλή θα μιλά ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής, στην πλατεία Συντάγματος θα βρίσκονται υποστηρικτές του κόμματος για να διαμαρτυρηθούν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις