Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δύο γαλάζιοι βουλευτές από την Δυτική Ελλάδα "λοξοκοιτούν" προς Ντόρα

Δύο γαλάζιοι βουλευτές από την Δυτική Ελ...

Τι αναφέρουν πληροφορίες για τους κ.κ. Κοντογιάννη και Καραγκούνη

Δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από την Δυτική Ελλάδα, ο Γιώργος Κοντογιάννης (Ηλείας) και ο Κώστας Καραγκούνης (Αιτωλοακαρνανίας) δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν "ηρωική έξοδο" και ν' ακολουθήσουν την Ντόρα Μπακογιάννη. Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα "Νέα" αναφέρουν ότι επίκειται κύμα "ανεξαρτητοποιήσεων" βουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι διατηρούν στενή πολιτική φιλία με την πρώην Υπουργό.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να μην επιτρέψει παρεκκλίσεις στελεχών από την κεντρική γραμμή και αυτό το μήνυμα είχε και η απομάκρυνση του βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Η απόφαση αιφνιδίασε μάλιστα ακόμη και στενούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά, οι οποίοι εισηγούνταν στάση αναμονής μέχρι να υπάρξει επίσημη υποψηφιότητα από τον κ. Μαρκογιαννάκη.

Ωστόσο, το κλίμα αυτό προκαλεί τριγμούς στο γαλάζιο στρατόπεδο και δημιουργεί μέτωπα σε μία σειρά από περιφέρειες της χώρας λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Μετά τον Κ. Κιλτίδη και τον Χρ. Μαρκογιαννάκη, το επόμενο πρόσωπο, σύμφωνα με τα "Νέα", που αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς φέρεται να είναι η βουλευτής Αργολίδας Ελσα Παπαδημητρίου.

Θεωρείται στενή φίλη της κ. Μπακογιάννη και πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο διάστημα κινείται υπέρ της υποψηφιότητας Τατούλη στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Οπως επισημαίνουν γαλάζια στελέχη, στη Ρηγίλλης την περιμένουν στη γωνία και την ημέρα που θα προχωρήσει σε ανοιχτή υποστήριξη του Π. Τατούλη θα δει και αυτή την πόρτα εξόδου από το κόμμα.

Αλλο στέλεχος που δεν αποκλείεται να ακολουθήσει την ίδια πορεία είναι ο βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Γιαννόπουλος. Η σύγκρουσή του με τον Χρ. Σταϊκούρα αλλά και η πρόσφατη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του νομάρχη Φθιώτιδας Θ. Χειμάρα ως περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του πρώην υφυπουργού Υγείας, ο οποίος δεν έκρυβε την επιθυμία του να δώσει εκείνος τη μάχη με τη Ν.Δ.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι και ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης, επίσης εκ των συνομιλητών της κ. Μπακογιάννη. Τα σενάρια που διαχέονταν και από τη Ρηγίλλης περί στήριξής του στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας- ο ίδιος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρονφαίνεται να υποχωρούν μπροστά στις πιθανές υποψηφιότητες του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σπ. Λιβανού ή του βουλευτή Αχαΐας Ν. Νικολόπουλου. Το γεγονός πως η Ν.Δ. τον είχε στην αναμονή επί μακρόν οδήγησε σε αιχμηρές δηλώσεις του.

Δυσαρεστημένοι από την ηγεσία του κόμματος εμφανίζονται και άλλα στελέχη, όπως ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης ή ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Κάποια από τα πρόσωπα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν- όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα γαλάζια στελέχη- τον πυρήνα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της κ. Μπακογιάννη. Βάσει των σχεδιασμών της πρώην υπουργού, αναμένει να ολοκληρωθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και αμέσως μετά θα προχωρήσει στη μετεξέλιξη του φόρουμ σε κόμμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις