Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αιγιάλεια: "Ο Αθλητισμός δεν συνάδει με... ασέβεια προς τα Σχολεία"

Αιγιάλεια: "Ο Αθλητισμός δεν συνάδε...

Επιστολή του Προέδρου της σχολική επιτροπής Δ.Ε. στον "ΑΟΣ Ακράτας" για φθορές

Μία ακόμα εμφανή περίπτωση φθορών της δημόσιας σχολικής περιουσίας, αυτή τη φορά στο Γενικό Λύκειο Ακράτας,καταγγέλλει δημόσια το Ν.Π.Δ.Δ "Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης" του  Δήμου Αιγιάλειας, μετά και την έγγραφη αναφορά, περί "βανδαλισμών και καταστροφών κατά διάρκεια ποδοσφαιρικών συναντήσεων και προπονήσεων" στο Γήπεδο Ακράτας (ιδιοκτησίας του Γυμνασίου της περιοχής), αναφορά που συνυπογράφουν οι Διευθυντές του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Ακράτας κ.κ. Ανδριάννα Στεφανοπούλου και Ηλίας Κανελλόπουλος αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, αφού ενημερώθηκε (στα τέλη Σεπτεμβρίου) για το όλο ζήτημα κι ενημέρωσε σχετικά το Δ.Σ της "Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε",απέστειλε αμέσως επιστολή στον "ΑΟΣ Ακράτας", μέσω της οποίας ζητούσε την άμεση αποκατάσταση των φθορών στο εξωτερικό κτίριο Αιθουσών Διδασκαλίας του ΓΕΛ Ακράτας, καθώς και τη λήψη μέτρων φύλαξης του γηπεδικού χώρου προς αποφυγήν τέτοιων φαινομένων αλλά και ρύπανσης των προαυλίων χώρων των δύο παρακείμενων Σχολικών Μονάδων.

Στην έλλειψη της οποιασδήποτε ενέργειας ή έστω απάντησης του "ΑΟΣ Ακράτας" για τα προκληθέντα προβλήματα, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ επανήλθε (5-11-2013) εγγράφως με νέα του επιστολή προς τη Διοίκηση του "ΑΟΣ Ακράτας",στην οποία αφού επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα αποκατάστασης των φθορών αλλά και καθαριότητας των σχολικών χώρων, καλεί πλέον όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε συζήτηση για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, ώστε να σταματήσει πια η χρήση του Γηπέδου (ιδιοκτησίας του Γυμνασίου Ακράτας και κατά συνέπεια του Δήμου Αιγιάλειας), να αποβαίνει ζημιογόνα για τις εκεί Σχολικές Κοινότητες, τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο εικόνας και προστασίας των χώρων τους.

"Δεν μπορεί κανείς να αποδεχθεί πως από τον Αθλητισμό είναι δυνατόν να πηγάζουν συμπεριφορές βλάβης και έλλειψης σεβασμού στην σχολική περιουσία. Δεν συνάδει με το αθλητικό πνεύμα.Η κατάσταση δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί ανεξέλεγκτα και καλό θα ήταν αυτό, δηλαδή την αναγκαία προστασία της δημόσιας περιουσίας, να την αντιληφθούν όλες οι πλευρές και κυρίως η αθλητική τοπική κοινότητα και οι φίλαθλοι.

Η επιθυμία μας είναι ξεκάθαρη και άκρως υγιής.Να συνυπάρξει ο αθλητισμός με την ανεπηρέαστη λειτουργία των σχολείων, αφού τόσο ο ΑΟΣ Ακράτας όσο και το Γυμνάσιο-ΓΕΛ Ακράτας, καλλιεργούν παιδιά της τοπικής κοινωνίας και θα πρέπει να προάγουν την άμιλλα και τον αλληλοσεβασμό στους νόμους και την ευταξία", τονίζει σε δήλωσή του, για το όλο θέμα, ο Πρόεδρος της "Σ.Ε" Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ ενημέρωσε σχετικά και λεπτομερώς τον Δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Ευστάθιο Θεοδωρακόπουλο, μετά και την ολοκλήρωση έρευνας που διενεργήθηκε υπηρεσιακώς στο Δήμο κι από την οποία προέκυψε και νομικό κενό, αφού ουδεμία απόφαση του τέως Δημοτικού Συμβουλίου ή του Δ.Σ του τέως Αθλητικού Οργανισμού Ακράτας, υπάρχει για την παραχώρηση και χρήση του Γηπέδου!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις