Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Όργιο φημών και σεναρίων πίσω από την παραίτηση Αγγουρά από το Νοσοκομείο του Ρίου

Όργιο φημών και σεναρίων πίσω από την πα...
Ξανάλατος Νίκος

Π. Γκούμας : «Ο κ. Αγγουράς… κατέβηκε από το τραίνο» Γ. Βλαχάκης : «Τον έφαγαν οι διαδρομιστές του Υπουργείου»

Μόνο κεραυνός εν αιθρία, δεν ήταν η παραίτηση του νεοδιορισμένου και πολλά υποσχόμενου διοικητή του Νοσοκομείου Ρίου, Γιάννη Αγγουρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη πράξη  είχε παιχτεί πριν από ένα μήνα περίπου, όταν  είχε υποβάλλει παραίτηση στην Υπουργό Μαριλιζα Ξενογιαννακοπουλου.

Τότε κάποιοι τον είχαν μεταπείσει, όπως όμως αποδείχθηκε, προσωρινά.

Ο Διοικητής της 6ης ΔΥΠΕ Καθηγητής Ιατρικής Παναγιώτης Γκούμας, είπε στο thebest.gr πως, επίσημα ο ίδιος δεν έχει ακόμη έγγραφο παραίτησης του κ. Αγγουρά στο γραφείο του. «Ο Αγγουράς κατέβηκε από το τραίνο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκούμας.

Και συνέχισε. «Το σύστημα δεν το καταλαβαίνει κανείς σε ενάμιση μήνα. Μου ζήτησε άδεια επτά ημερών για την Αμερική, για προσωπικούς λόγους. Γνωρίζω ότι δεν θα ξαναρθεί. Δυσκολίες υπάρχουν στο χώρο άπειρες. Με αυτές, εγώ θα έπρεπε να είχα πηδήσει από το τρένο. Έχω να κοιμηθώ πάνω από τρεις ώρες, για μήνες. Οι καπετάνιοι στην φουρτούνα φαίνονται. Τώρα αν αυτός είναι τόσο ικανός και  είδε σε ενάμιση μήνα, πράγματα που εγώ δεν τα είδα τόσα χρόνια, τι να πω».

Ο κ. Γκούμας επανέλαβε  πολλές φορές πως «ο τέως διοικητής  άργησε να εμφανιστεί στο Νοσοκομείο», αλλά δεν απάντησε με σαφήνεια, εάν κατά την διάρκεια της μικρής θητείας του, το ίδρυμα έκανε βήματα προόδου, ενώ απέφευγε να τον χαρακτηρίσει  ως διοικητή.

Στο αντίθετο μήκος κύματος ο τέως πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Βλαχάκης .

Ο κ. Βλαχάκης  είπε πως «τόσο ο κ. Αγγουράς όσο και ο Απόστολος Λέτσιος έκαναν σημαντικά βήματα προόδου σε όφελος των εργαζομένων και των ασθενών».

Όμως την παραιτηση του κ. Αγγουρά, ο τέως πρόεδρος την απέδωσε στους «διαδρομιστές του Υπουργείου Υγείας οι οποίοι τον έθαβαν γιατί είχε ενοχλήσει κατεστημένα και συμφέροντα».

Ο κ. Βλαχάκης δεν παρέλειψε να πει με νόημα πως, «στην θητεία του ο κ. Γιάννης Αγγουράς είχε προσπαθήσει να βάλει σε τάξη τις προμήθειες του νοσοκομείου», ενέργεια που τώρα μετά την παραίτησή του ζητά συνεχιστή.

Πάντως οι πληροφορίες και τα σενάρια που ακούγονται στους διαδρόμους του Ιδρύματος, είναι πολλά.

Είναι πιθανό ο τέως διοικητής, να είχε λάβει άλλες υποσχέσεις για την ελευθεριότητα των κινήσεων και των ενεργειών του και άλλες τελικά να ίσχυσαν.

Είναι όμως  σίγουρο, ότι οι συνθήκες δουλειάς στις οποίες είχε συνηθίσει στην Αμερική, ήταν εντελώς διαφορετικές από αυτές στο Ρίο, με απόσταση χάους να τις χωρίζει και έτσι δεν άντεξε και παραιτήθηκε της θέσης του.

Το ζητούμενο τώρα είναι, πως μετά τον πλέον βραχύβιο διοικητή του Νοσοκομείου Ρίου αναζητείται εκ νέου πρόσωπο που θα καθίσει στην καυτή, ηλεκτρική θα έλεγε κανείς, καρέκλα του κ. Αγγουρά, με ζητούμενο την σύγκρουση με την κατάρρευση του Νοσοκομείου και με όσους την επιζητούν, για τα δικά τους μεγάλα συμφέροντα.

Θα βρεθεί;

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις