Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Αποκαταστάθηκε η βλάβη και στην τρίτη γεώτρηση του δικτύου Βραχναίκων, Μονοδενδρίου, Ροϊτίκων, Μιντιλογλίου

Πάτρα: Αποκαταστάθηκε η βλάβη και στην  ...

Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΥΑΠ που παρακολουθούν την ομαλή αποκατάσταση της βλάβης

Aποκαταστάθηκε πριν  από λίγα λεπτά η βλάβη και στην τρίτη γεώτρηση του δικτύου Βραχναίκων, Μονοδενδρίου, Ροϊτίκων, Μιντιλογλίου, που βρίσκεται στα Μοιρέικα. Στο σημείο βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΥΑΠ που παρακολουθούν την ομαλή αποκατάσταση της βλάβης, αλλά και ο αντιρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Αντώνης Κότσαλης ο οποίος ευχαριστεί μέσω του thebest.gr   τους  κατοίκους και τους προέδρους των κοινοτήτων των παραπάνω περιοχών για την βοήθεια που προσέφεραν προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα αλλά και το προσωπικό της ΔΕΥΑΠ που εργάστηκε υπερωριακά για να καταφέρει στην αποκατάσταση μιας τόσο μεγάλης βλάβης.

Υπενθυμίζεται ότι με την αφανή διαρροή και στη συνέχεια με την διακοπή λειτουργίας σε δύο από τις τρείς γεωτρήσεις, το Σάββατο 24 Αυγ. το μεσημέρι περίπου στις 3 η ώρα τελείωσε η πλήρωση των αγωγών του δικτύου και ξεκίνησε η σταδιακή υδροδότηση των οικισμών με προτεραιότητα στο Μιντιλόγλι που υπέστη και την μεγαλύτερη ταλαιπωρία από την βλάβη. Η πρώτη δυσλειτουργία του δικτύου παρουσιάστηκε στις 14 Αυγούστου και η ΔΕΥΑΠ κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την υδροδότηση της περιοχής λόγω του εορταστικού τριημέρου και κατέστη δυνατή η επαρκής υδροδότηση τις πρώτες ημέρες με χαμηλωμένες πιέσεις παρά τις αυξητικές απαιτήσεις κατανάλωσης. Στη συνέχεια κατά την διάρκεια επισκευής των δύο γεωτρήσεων όπου υπήρχε παραγωγή νερού στο 30% της ζήτησης επιλέχτηκε ο τρόπος της εκ περιτροπής υδροδότησης των οικισμών.

 

Ο συντονισμός των ενεργειών εξαιτίας της σοβαρότητας του προβλήματος απαίτησε την συνεχή παρουσία του Αντιπροέδρου Αντώνη Κότσαλη και στελεχών της ΔΕΥΑΠ όλες αυτές τις ημέρες σε εικοσιτετράωρη βάση.

Πριν απο λίγο έγινε   επιδιόρθωση της τελευταίας αντλίας.

Η ΔΕΥΑΠ έχει ήδη βελτιώσει αρκετά το δίκτυο με σημαντικές τροποποιήσεις που έχουν μειώσει τις βλάβες και έχουν αναβαθμίσει την ποιότητα του νερού σε σχέση με το παρελθόν κάτι που θα συνεχιστεί και στο μέλλον . Είναι επίσης στη φάση κατασκευής ένα σημαντικό έργο στις γεωτρήσεις του δικτύου το οποίο το επόμενο καλοκαίρι θα επιτρέψει στις τρείς γεωτρήσεις να λειτουργούν εκ περιτροπής άρα σε περίπτωση αστοχίας κάποιας να μην επηρεάζεται η υδροδότηση της περιοχής επειδή σήμερα αυτό είναι αδύνατο διότι τους καλοκαιρινούς μήνες με συνεχή λειτουργία των αντλιών είναι σε οριακό σημείο η παραγωγή με την κατανάλωση του νερού.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις