Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Για δολοφονία εκ προμελέτης θα δικαστεί ο Πιστόριους

Για δολοφονία εκ προμελέτης θα δικαστεί ...

Ο 26χρονος παραολυμπιονίκης πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου

Δύσκολα τα πράγματα για τον Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος σκότωσε τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ στις 14 Φεβρουαρίου 2013.


Τη Δευτέρα ο 26χρονος παραολυμπιονίκης πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου, μετά από την αναβολή που ζήτησε και έλαβε η υπεράσπισή του τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου να εξετάσει τη δικογραφία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Νότιας Αφρικής δήλωσε ότι η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης του Πιστόριους αναμένεται να καθοριστεί τη Δευτέρα, ωστόσο, εκτιμάται πως θα ξεκινήσει στις αρχές του 2014.
Ο Σιμασίκου, αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία θα προστεθούν κι άλλες κατηγορίες στον παραολυμπιονίκη, για δύο ακόμη περιστατικά εκπυρσοκρότησης του όπλου του.
Ωστόσο, διευκρίνισε, ότι η βασική κατηγορία που θα αντιμετωπίσει ο 26χρονος θα αλλάξει και σίγουρα θα γίνει «δολοφονία εκ προμελέτης». Αυτό συνεπάγεται ότι ο Όσκαρ Πιστόριους θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ισόβια κάθειρξη, ή το λιγότερο με 25 χρόνια φυλάκισης.

Από την πλευρά του, ο 26χρονος αρνείται ότι σκότωσε την Ρίβα και υποστηρίζει ότι την πυροβόλησε νομίζοντας ότι είναι κλέφτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις