Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

14 προσαγωγές από την Αντιτρομοκρατική - Έρευνες σε Αθήνα, Κόρινθο και Θεσσαλονίκη

14 προσαγωγές από την Αντιτρομοκρατική -...

Υπάρχει συνεργασία μεταξύ Κούρδων και Ελλήνων

Έρευνες σε σπίτια που φέρονται να σχετίζονται με άτομα που συνελήφθησαν την Τρίτη ενώ επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος ανοιχτά της Χίου πραγματοποιεί η Αντιτρομοκρατική. Δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν νωρίτερα στη Χίο, στο πλαίσιο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής, μετά τον εντοπισμό του σκάφους με τον οπλισμό και την σύλληψη των τεσσάρων επιβαινόντων, (δυο Ελλήνων και δύο Τούρκων υπηκόων, κουρδικής καταγωγής), τα ξημερώματα από την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Επίσης, μέχρι στιγμής έχουν γίνει συνολικά 14 προσαγωγές Κούρδων, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, για τους οποίους δεν έχουν προκύψει στοιχεία εμπλοκής στην συγκεκριμένη υπόθεση και πιθανότατα θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο νέοι συλληφθέντες στη Χίο, είναι Έλληνες και συνελήφθησαν κοντά στο Λιμεναρχείο, όπου κρατούνται οι άλλοι τέσσερις. Από την προανάκριση που ακολούθησε, φέρεται να είναι συνεργάτες των τεσσάρων και είχαν μεταβεί στο νησί και με αυτοκίνητο, το οποίο έφερε αθηναϊκές πινακίδες, προκειμένου να ελέγχουν το χώρο για την ασφαλή μεταφορά του οπλισμού στην Τουρκία.

Συνολικά ερευνήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική 10 οικήματα, κυρίως στα Εξάρχεια και στην Θεσσαλονίκη και έχει κατασχεθεί ηλεκτρονικό και έντυπο υλικό, τα οποία εξετάζονται. Ανάμεσα στους χώρους που ερευνήθηκαν ήταν και τα γραφεία τουρκικής οργάνωσης στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου είχε δηλώσει ως κατοικία ο ένας από τους συλληφθέντες αλλοδαπούς στο φουσκωτό σκάφος με τα όπλα στη Χίο.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι του ενός εκ των Ελλήνων που επέβαινε στο φουσκωτό, στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Κούρδους είχε ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, αλλά δεν του χορηγήθηκε.

Επισήμως δεν διευκρινίστηκε αν οι δύο Κούρδοι που συνελήφθησαν στη Χίο καταζητούνται για ένοπλη δράση στην Τουρκία, αλλά οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι είναι μέλη κουρδικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον χώρο. Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, συνδέουν την σημερινή υπόθεση με την έκρηξη χειροβομβίδας που είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2011 σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία σκοτώθηκε 32χρονος Κούρδος. Τότε είχαν βρεθεί στο διαμέρισμα, εκτός των άλλων και αντιαρματικά βλήματα, παρόμοια με αυτά που κατασχέθηκαν στην Χίο.

Τότε η έκρηξη αποδόθηκε σε κάποιο λάθος σε κρησφύγετο της οργάνωσης DHKP-C και οι αστυνομικοί, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι οι συλληφθέντες στη Χίο είναι μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Εκείνο που επιβεβαιώνεται από το σημερινό συμβάν στην Χίο, είναι ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ Κούρδων και Ελλήνων, γι' αυτό και εξετάζονται όλες οι διασυνδέσεις και οι δραστηριότητες των συλληφθέντων, για να διαπιστωθεί αν έχουν αναπτύξει κοινή δράση στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευση των όπλων που κατασχέθηκαν στην Χίο, αλλά η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής είναι σε πλήρη εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωση της αναμένονται ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας άνδρες του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν νωρίς το πρωί φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο Έλληνες και δύο αλλοδαποί και πάνω σε αυτό βρέθηκαν εκρηκτικά και όπλα.

Κατόπιν τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική η οποία πραγματοποιεί αυτή την ώρα έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο.  Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα και σε στέκι Τούρκων και Κουρδών ποιλιτικών προσφύγων στην οδό Τζαβέλα.

Οι διμοιρίες έχουν απαγορεύσει τη διέλευση από τις οδούς Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλα και φρουρούν όλο το οικοδομικό τετράγωνο γύρω από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην περιοχή βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή και Μαρία Μπόλαρη και οι οποίες δεν έλαβαν καμιά απάντηση από τους αστυνομικούς για ποιο λόγο γίνεται η έρευνα και αν υπάρχει εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προσαχθεί εννέα άτομα στην Αθήνα και τρία στη Θεσσαλονίκη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για εννέα Τούρκους, ένα Βούλγαρο, μια Γερμανίδα και ένα Βέλγο.

Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι οι δύο από τους συλληφθέντες είναι Τούρκοι και η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο μεταφοράς οπλισμού και εκρηκτικών στην Τουρκία με σκοπό να χρησιμοποιηθούν στη γειτονική χώρα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο Τούρκοι συλληφθέντες είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις