Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποιο ήταν το σχέδιο απόδρασης των «Πυρήνων» με ελικόπτερο... ξένων επενδυτών!

Ποιο ήταν το σχέδιο απόδρασης των «Πυρήν...

Αγορές μέσω Internet και σχέδια ληστειών σε τρεις τράπεζες στα στικάκια που βρέθηκαν στα Τουρκοβούνια

Σχέδιο απόδρασης τουλάχιστον 15 κατηγορουμένων στην υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», με ελικόπτερο που θα προσγειωνόταν στο προαύλιο της Α' πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού σχεδίαζαν ορισμένοι από την ομάδα των «Νέων Πυρήνων», που εμπλέκονται στη διπλή ληστεία στο Βελβενδό.

Οι δράστες είχαν από τις αρχές του καλοκαιριού του 2012 συγκεντρώσει στοιχεία από ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να ενοικιάσουν ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας, με πρόσχημα την παρατήρηση από ξένους και Ελληνες «επενδυτές», περιοχών της χώρας που είχαν, δήθεν, προσελκύσει το ενδιαφέρον τους. Μάλιστα είχαν ενημερώσει τους κρατούμενους συντρόφους τους να είναι σε επιφυλακή γι' αυτό το νέο εγχείρημα. Κεντρικό ρόλο σε αυτή την διαδικασία θα είχαν και γυναίκες - μέλη της οργάνωσης, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην δεύτερη απόδραση με ελικόπτερο των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκετ Ριζάι προ τετραετίας. Η απόδραση είχε σχεδιασθεί για τις επόμενες ημέρες και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στο ελικόπτερο να επιβιβάζονταν και ποινικοί κρατούμενοι - «φίλοι» των αντεξουσιαστών.

Όμως τα γεγονότα και οι συλλήψεις στον Βελβενδό απέτρεψαν τα σχέδια τους. Εκτός από την επιχείρηση στις φυλακές, πάντως, τα μέλη των «Νέων Πυρήνων» είχαν στόχο να ληστέψουν τουλάχιστον τρεις τράπεζες στην επαρχία και βιντεοσκοπούσαν τα τραπεζικά καταστήματα με βιντεοκαμέρες, όπως έκαναν παλαιότερα και αλλα μέλη της οργάνωσης. Χρήματα από αυτές τις ληστείες φέρεται να προορίζονταν και για την χρηματοδότηση του εγχειρήματος της μαζικής απόδρασης μέσω ελικοπτέρου.

Αυτά είναι ορισμένα από τα στοιχεία που προέκυψαν μέσα από τα πέντε usb που εντόπισαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στο καταλυμα μελών της οργάνωσης στην οδό Κουντουριώτη 66 στα Τουρκοβούνια.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν παραγγείλει από χώρα της Ευρώπης, όπως και από τις ΗΠΑ, μέσω Ιντερνετ αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροκάμερες και άλλα χρήσιμα για τα σχέδιά τους εξαρτήματα. Ακόμη προέκυψε ότι ασύλληπτοι αντεξουσιαστές είχαν ανοικτό διάλογο με κρατούμενα μέλη της «Συνωμοσίας» και υπήρχαν μάλιστα προστριβές μεταξύ τους για το θέμα της ιεραρχίας στο εσωτερικό της οργάνωσης.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις