Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέες κυρώσεις εν όψει κατά της Βορείου Κορέας για την πυρηνική δοκιμή

Νέες κυρώσεις εν όψει κατά της Βορείου Κ...

Καταδικάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σε υψηλούς τόνους καταδίκασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την τρίτη και πλέον ισχυρή πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Βόρειος Κορέα, ανακοινώνοντας μετά το πέρας έκτακτης συνεδρίασης ότι θα λάβει τα «απαιτούμενα μέτρα» ενάντια στο καθώς της Πιονγιάνγκ.

«Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδικάζουν έντονα αυτή την δοκιμή, που συνιστά σοβαρή παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ» δήλωσε ο ο υπουργός Εξωτερικών της Νοτίου Κορέας, προεδρεύουσας χώρας του ΣΑ την τρέχουσα περίοδο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να εξετάσει «τα απαιτούμενα μέτρα», ανέφερε ενώπιον των δημοσιογράφων ο νοτιοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών Κιμ Σουνγκ-γουάν.

Για ενίσχυση των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Βόρειο Κορέα μετά τις πυρηνικές δοκιμές του 2006 και του 2009 έκανε λόγο την ίδια στιγμή η αμερικανίδα πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Σούζαν Ράις.

Η Σούζαν Ράις τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της είναι έτοιμοι να «ενισχύσουν καθεστώς κυρώσεων».

Την ίδια ώρα, ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίο Πανέτα δήλωνε από την Ουάσινγκτον ότι οι στρατιωτικές επιδιώξεις της Βορείου Κορέας συνιστούν «σοβαρή απειλή» για τις ΗΠΑ, και συνέδεσε την Πιονγιάνγκ με την Τεχεράνη μιλώντας για «κράτη παρίες»

Οι δηλώσεις Πανέτα ήλθαν στη σκιά των απειλών που εκτόξευσε μετά την πυρηνική δοκιμή η Βόρειος Κορέα σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών, λέγοντας ότι «ακόμη ισχυρότερη» δράση μπορεί να ακολουθήσει ως απάντηση στην «εχθρικότητα» της Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις