Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με διοριστέους μέσω ΑΣΕΠ στο ΙΚΑ

 Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με διοριστ...

"Πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο θέμα"

«Πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο θέμα των διορισμών για να συνεχίσουν να εργάζονται στο ΙΚΑ, διότι κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει για τίποτα το παράνομο! Στο δίκαιο αγώνα τους για την οριστική παραμονή τους στο ΙΚΑ είμαι αρωγός» δήλωσε ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ κ. Νίκος Νικολόπουλος, προς τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του, οι οποίοι ενώ προσλήφθηκαν μέσω πίνακα ΑΣΕΠ, βρίσκονται τώρα στο δρόμο της απόλυσης μετά από προσφυγή διοριστέων άλλης προκήρυξης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το πολιτικό του γραφείο αναφέρονται τα εξής: "Ο Αχαιός Βουλευτής άκουσε τους εκπροσώπους των 500 υπαλλήλων που απολύονται με συνοπτική διαδικασία να διαμαρτύρονται λέγοντας:

-    Δεν επιδιώξαμε διορισμό στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με παράνομο ή παράτυπο τρόπο.

-    Παραιτηθήκαμε από την προηγούμενη εργασία μας, αφού μας κοινοποιήθηκε διορισμός στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

-    Προγραμματίσαμε οικονομικά τη ζωή μας λαμβάνοντας στεγαστικά δάνεια, αφού πλέον είχαμε μόνιμη εργασία.

-    Συμμετείχαμε σε διαγωνιστική διαδικασία του ΑΣΕΠ και διοριστήκαμε νόμιμα.

-    Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και η Βουλή μας διαβεβαίωσαν γραπτώς ότι διοριστήκαμε σε κενές οργανικές θέσεις και όχι σε αυτές των διοριστέων της προκήρυξης 8Κ/ 2008.
Ενώ κατέληξαν: «Είμαστε νέοι και χρειαζόμαστε όσο ποτέ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ για να συνεχίσουμε να έχουμε δουλειά σε μια εποχή οικονομικά παρηκμασμένη.»

Ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ κ. Νίκος Νικολόπουλος στη συνέχεια μετέφερε τις απαντήσεις που πήρε στη Βουλή και τις θέσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ: «Παρά την απόφαση ακύρωσης των διορισμών τους, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υποστηρίζει πως υπάρχουν δραματικές ελλείψεις προσωπικού και εάν ο φορέας αποστερηθεί, τους 500 εργαζόμενους, τότε θα καταστεί αδύνατη η διοικητική διεκπεραίωση των βασικών λειτουργιών.

Όμως, ταυτόχρονα, υπάρχουν διοριστέοι άλλης προκήρυξης ΑΣΕΠ για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι οποίοι έχοντας εγκλωβιστεί από το Νόμο 3833/2010 στην αναλογία 5 προς 1 (πέντε αποχωρήσεις υπαλλήλων- μία πρόσληψη) δεν μπορούν να δικαιωθούν του διορισμού τους. Οι ανωτέρω, λοιπόν, διοριστέοι κατέφυγαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και ζήτησαν την ακύρωση των διορισμών τους.»"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις