Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμους - Οργή για τα νέα μέτρα - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Πάτρα:  Χιλιάδες εργαζόμενοι στους δρόμο...

Σε απεργιακoύς ρυθμούς και αύριο Τετάρτη

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της Πάτρας στις δυο συγκεντρώσεις και πορείες που ολοκληρώθηκαν πριν απο λίγη ώρα στο κέντρο της πόλης.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και αύριο το απόγευμα.

12:43 Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας η πορεία του Εργατικού Κέντρου, ενώ ολοκληρώθηκε πριν από λίγο εκείνη του ΠΑΜΕ που είχε ξεκινήσει από την πλατεία Γεωργίου.

11.40 Ξεκίνησε και  η πορεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ .

11.20 Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

 

11.09 Μόλις ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ από την πλατεία Γεωργίου.

 

10.45 Ξεκίνησαν οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου. Για μια ακόμα φορά στην Πάτρα πραγματοποιούνται ξεχωριστά συλλαλητήρια. Το ΠΑΜΕ συκγεντρώνεται στην παλτεία Γεωργίου, ενώ το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Δείτε τις πρώτες φωτό.

 

07.00 Νέα απεργιακά ρολά κατεβάζει σήμερα και αύριο και στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, λόγω των νέων σκληρών μέτρων. Πρόκειται για μια απεργιακή εβδομάδα που ξεκίνησε χθες με την απεργία των δημοσιογράφων.

Σήμερα ξεκινά η 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι από όλους σχεδόν τους κλάδους.

Στην Πάτρα για μια ακόμα φορά θα γίνουν δυο ξεχωριστές πορείες.

Το Εργατικό Κέντρο οργανώνει συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Εθνικής αντίστασης, ενώ στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνει ένα ακόμα συλλαλητήριο.

Το ΠΑΜΕ σήμερα κάνει συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, στις 10 το πρωί, ενώ δίνει "ραντεβού" την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο, για αύριο.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου έχει ως εξής:

"Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, προς όλη την κοινωνία να μην επιτρέψουμε να περάσουν ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.

Εργαζόμενοι και κοινωνία Διαδηλώνουν - Διεκδικούν και Απαιτούν:

 

  • Να προστατευθούν τα κοινωνικά δικαιώματα, οι εργατικοί και δημοκρατικοί θεσμοί.
  • Κανένα μέτρο πλέον!! που οδηγεί στην εξαθλίωση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και την κοινωνική περιθωριοποίηση των πλέον αδυνάτων κοινωνικών ομάδων.
  • Να πληρώσουν οι φοροκλέπτες, οι εισφοροκλέπτες, οι προνομιούχοι, οι ένοχοι!!!
  • Καμία ανοχή στη μνημονιακή πολιτική, στις απολύσεις, στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στα χαράτσια, στη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
  • Απαιτούμε την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που θα σώσει τη χώρα μας από την πιο σκληρή, άδικη και ταξική πολιτική, που εφαρμόστηκε ποτέ σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, που θα αντιμετωπίζει τη λαίλαπα της ανεργίας και θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή.
  • Κατάργηση της 6ης πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, που ακυρώνει το θεσμό των ΣΣΕ και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, των ΟΕΚ-ΟΕΕ.
  • Αύξηση της φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων, της εκκλησιαστικής περιουσίας.
  • Αναβάθμιση και ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας-Υγείας-Πρόνοιας.
  • Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ.
  • Άμεση απόδοση ευθυνών σε αυτούς που έχουν καταχραστεί το δημόσιο χρήμα.

 

Αυτοί που λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και διοχέτευσαν τα υπερκέρδη και τον παράνομο πλούτο στο εξωτερικό!!!

Ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση υπέρ των μισθωτών και των συνταξιούχων.

Πάγωμα τιμών και όχι μισθών και συντάξεων.

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΥΠΟΠΤΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΣΤΗΝ 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012, ώρα 10:30 π.μ. Απεργιακή Συγκέντρωση μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας. Θα ακολουθήσει πορεία (Κολοκοτρώνη, Όθωνος Αμαλίας, Γούναρη, Κορίνθου, Ε.Κ.Πάτρας).

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, ώρα 17:00 μ.μ. Απεργιακή Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας".

ΑΠΟ ΤΟ Ε. Κ. ΠΑΤΡΑΣ

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων τονίζει:

"Τίποτα δεν τελείωσε αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!

 

Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!

 

 

Να μη χαθεί ούτε ένα λεπτό!

Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία.

Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ οργανωμένα από κάθε χώρο δουλειάς και κάθε γειτονιά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα κόντρα στις φωνές που μας καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση. Να τελειώσουμε με τις ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος που αποτελούν νεροκουβαλητή κυβερνήσεων και εκλογικών σχεδιασμών, τους φορείς της ήττας και της μοιρολατρίας, τους ανθρώπους της εργοδοσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την εναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις".

Χωρίς ταξί έμεινε από χθες η Πάτρα, ενώ σήμερα κλειστά αναμένεται να είναι και τα καταστήματα.

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας αναφέρει:

Την Τρίτη και Τετάρτη  6 και 7 Νοεμβρίου ψηφίζονται  τα πιο σκληρά και απάνθρωπα μέτρα ενάντια στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ, τους συνταξιούχους, ιδιωτικούς  δημόσιους  υπαλλήλους, μικρομεσαίους, εμπόρους, επαγγελματίες.

Ο Ε.&Ε.Σ.Π. καταγγέλλει και καταδικάζει την Κυβέρνηση και όσους  ψηφίσουν τα  μέτρα  στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και τους εμπόρους.

Η Διοίκηση του Ε.&Ε.Σ.Π. απεφάσισε και καλεί τους εμπόρους

Να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τρίτη 6/11 και Τετάρτη 7/11.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.&Ε.Σ.Π. να συμμετέχει στις  συγκεντρώσεις με τους άλλους φορείς.

Οι συνάδελφοι έμποροι να αναστείλουν τις εργασίες τους κατά την διάρκεια της πορείας.

Να προτείνουν στο Δ.Σ. της ΕΣΕΕ την Δευτέρα  5/11/2012   τον Πανελλαδικό συντονισμό  κινητοποιήσεων.

Να συμμετέχουν στη συγκέντρωση την Τετάρτη 7/11 στο Σύνταγμα με Λεωφορείο (Παρακαλούμε να δηλωθούν συμμετοχές στο τηλ. Συλλόγου 2610-273257 ).

Να διευκολύνουν τους εργαζόμενους που επιθυμούν  να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Ποιοι απεργούν

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από χθες τα δημόσια νοσοκομεία, τα θεραπευτήρια και το ΕΚΑΒ.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια την Τρίτη και την Τετάρτη. Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ την Τετάρτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία.

Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας αποφάσισε πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μήνα.


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν  τα ταξί, ενώ για τρεις ώρες θα κλείσει ο ελληνικός εναέριος χώρος, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι. Επίσης, τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός θα ακινητοποιηθούν από τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία.

Η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών κήρυξε την Παρασκευή απεργία διαρκείας, με ισχύ από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ταξί, η αιτία δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι στο νέο μνημόνιο πέρασε άρθρο που απελευθερώνει την εναλλακτική αγορά ειδικής μίσθωσης.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχισθεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές παρεμβάσεων εκτός από τις απεργίες, τόσο σε κλαδικό επίπεδο όσο και στους χώρους δουλειάς.

Από το Μάιο του 2010, οπότε προωθήθηκε το πρώτο μνημόνιο, τα συνδικάτα έχουν πραγματοποιήσει περίπου 25 μεγάλες κινητοποιήσεις, ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις γενικές απεργίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις