Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στους Άγιους Αναργύρους (301 Εργοστάσιο) το ΚΕΤΧ - Πλήγμα για την πόλη, εκατομμύρια ευρώ το κόστος μεταφοράς

Πάτρα: Στους Άγιους Αναργύρους (301 Εργο...

Συνάντηση με Δημαρά είχαν σήμερα οι εργαζόμενοι, συνεχίζουν τον κύκλο επαφών με τους βουλευτές

Το "301" Εργοστάσιο στους Αγίους Αναργύρους προκρίνεται ως πιθανότερος τόπος μεταφοράς του ΚΕΤΧ, ωστόσο φαίνεται ότι οι σχεδιασμοί του Πενταγώνου δεν... βγαίνουν. Και αυτό γιατί οι χώροι του εκεί στρατοπέδου είναι αδύνατον να φιλοξενήσουν την πλήρη δραστηριότητα του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού. Ταυτόχρονα, το κόστος μεταφοράς μεταφράζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που υπό την παρούσα συγκυρία, ίσως λειτουργήσει αποτρεπτικά για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΤΧ δεν το βάζουν κάτω και πυκνώνουν τις επαφές τους με το πολιτικό προσωπικό της περιοχής. Σήμερα θα δουν τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Καραθανασόπουλο, αύριο τον Θανάση Νταβλούρο της Νέας Δημοκρατίας ενώ ήδη έχουν συναντήσει τους Κατσιφάρα, Δημαρά, Αγγελάκα, Τσούκαλη, Χατζηλάμπρου, Νικολόπουλο κ.α.

"Να σωθεί το στρατόπεδο. Για την Πάτρα πριν απ' όλα αλλά και για τις εκατοντάδες οικογένειες που κινδυνεύουν να μπουν σε μια επικίνδυνη ατραπό", λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων Τρύφωνας Κούκος.

Στο μεταξύ, εγγραφο με το οποίο δίνεται εντολή για την καταγραφή του υλικού στο ΚΕΤχ Πάτρας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μεταφοράς της Μονάδας σε άλλη περιοχή εκτός Πατρών, έφθασε την προηγούμενη εβδομάδα στο ΚΕΤχ, όπως είχε δημοσιεύσει σε προηγούμενη ανάρτηση το thebest.gr

Αυτό ενημέρωσαν το Δήμαρχο Πατρέων, Γιάννης Δημαρά, εκπρόσωποι των εργαζομένων στη Μονάδα, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή, πριν το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, τον πληροφόρησαν για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα αναφορικά με το ΚΕΤχ και ζήτησαν τη στήριξή του και την πολιτική του παρέμβαση για να μη κλείσει το στρατόπεδο.

Ο κ. Δημαράς τόνισε ότι είναι στο πλευρό τους και χαρακτήρισε ανακόλουθη την κυβέρνηση, η οποία, μέχρι πρόσφατα, διαβεβαίωνε ότι όχι μόνο δεν θα έκλεινε το ΚΕΤχ, αλλά θα αναβαθμίζονταν λειτουργώντας ως Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού όλων των Όπλων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων είπε ότι το ΚΕΤχ με τις υποδομές που διαθέτει θα πρέπει να αναβαθμιστεί με τη μεταφορά σε αυτό όλων των λειτουργιών που έχουν σχέση με την Τεχνική Εκπαίδευση όλων των στρατευμένων και στα τρία Όπλα (Πεζικό, Αεροπορία, Ναυτικό).

Ο κ. Δημαράς τόνισε ότι τυχόν κλείσιμο του ΚΕΤχ θα αποτελέσει ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στην ήδη χειμαζόμενη αγορά της Πάτρας και ζήτησε ήδη το θέμα να συζητηθεί στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως δεύτερο αμέσως μετά το θέμα των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας κατά της κοινωνίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις