Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χωρίς διοίκηση επί τέσσερις μήνες ο σύλλογος δασκάλων!

Πάτρα: Χωρίς διοίκηση επί τέσσερις μήνες...

Η ΔΑΚΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη στάση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών

Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ καταγγέλλει τη στάση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών για την αδυναμία συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Για 4ο μήνα ο Σύλλογος Δ/Ν Πάτρας κλειστός. Ως πότε;;;

Αγαπητοί συνάδελφοι,

πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η 5η(!) προσπάθεια για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τέσσερις(!) περίπου μήνες από τις τελευταίες εκλογές.

Η ΔΑΚΕ,

•λαμβάνοντας υπόψη την εντολή των συναδέλφων, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου,

•έχοντας συναίσθηση των κρίσιμων στιγμών για τον κλάδο και τη χώρα γενικότερα,

•αρνούμενη τη συμμετοχή της σε παλαιοκομματικούς τακτικισμούς

•αντιπαρερχόμενη «παιχνίδια» σκοπιμοτήτων, που αναδύουν πλέον εσμό προσωπικών διαφορών,

•θεωρώντας ότι είναι ώρα κάθε εκλεγμένος να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης, που η ενασχόλησή του με τα κοινά του επιβάλλει,

•διαισθανόμενη το χρέος της απέναντι στους συναδέλφους,

•σεβόμενη εν κατακλείδι τη συνδρομή που καθένας μας από το υστέρημά του κατέβαλε για τη λειτουργία του συλλόγου, πρότεινε την άμεση συγκρότηση αναλογικού-διαπαραταξιακού προεδρείου, γιατί ο σύλλογος πρέπει επιτέλους να ανοίξει και να λειτουργήσει!

Η πρόταση έγινε αποδεκτή και από την ΠΑΣΚ, ενώ οι αριστερές παρατάξεις επίσης αποδέχτηκαν και  ζήτησαν την ψήφο εμπιστοσύνης όλων στο νέο αναλογικό-διαπαραταξιακό προεδρείο.

Αντίθετα, η «Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών», συνεχίζοντας μια πρωτοφανή, παρελκυστική τακτική, που στερείται τόσο πολιτικού όσο και ορθολογικού σκεπτικού,  μπλόκαρε για μια ακόμη φορά, έστω τη λύση ανάγκης, και κράτησε το σύλλογο κλειστό. Εδώ και τέσσερις μήνες, με κάθε τρόπο, αρνούνται τη συμμετοχή ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚ στο προεδρείο, αρνούνται ταυτόχρονα και τη δική τους, ενώ, σταθερά και επαναλαμβανόμενα, προτείνουν θέση προέδρου στα αριστερά σχήματα, τα οποία έχουν ήδη την έχουν αρνηθεί!

Το θέατρο του παραλόγου στο μεγαλείο του…

Η αυτοπροβαλλόμενη ως «ανεξάρτητη» και «νέα» παρουσία στο σύλλογο, αποδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο εξαρτημένη από προσωπικούς υπολογισμούς και παλαιά -ξεπερασμένα πλέον- συνδικαλιστικά τερτίπια.

Οι συνάδελφοι που εμπιστεύθηκαν την «κίνηση» δεν ψήφισαν για λουκέτο στο σύλλογο, ούτε είναι διατεθειμένοι να γίνουν, εν αγνοία τους, παίχτες στο παιχνίδι των προσωπικών λογαριασμών του όποιου επίδοξου «εργατοπατέρα».

Η υπομονή όλων μας εξαντλήθηκε.

Αυτοί που για προσωπικούς λόγους κρατάνε το σύλλογο κλειστό, ας πάρουν και τα κλειδιά. Οφείλουν όμως, ως ελάχιστο δείγμα εντιμότητας, να επιστρέψουν τη συνδρομή που οι συνάδελφοι κατέθεσαν για έναν ανοιχτό και όχι έναν κλειστό σύλλογο!

Η ΔΑΚΕ θα αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις. Θα σταθεί δίπλα σε κάθε συνάδελφο και θα καλύψει το κενό.

Το οφείλουμε στον καθένα σας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις