Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η απάντηση του Χάρη Καρκούλια για το χώρο προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού

Η απάντηση του Χάρη Καρκούλια για το χώρ...

Μετά από δήλωση των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων

Αναφορικά με την δήλωση των Ανεξάρτητων Δημοτικών συμβούλων για το Πατρινό Καρναβάλι ο πρόεδρος της επιχείρησης Χάρης Καρκούλιας αναφέρει τα εξής: Η εισήγηση για την δημιουργία μόνιμου χώρου προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού στο πρώην Συνεδριακό Κέντρο του ΟΛΠΑ κατατέθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου και της ψήφου της κυρίας, Ήρα Κουρή.

Η εισήγηση του Προέδρου

Η πρόταση για την δημιουργία μόνιμου χώρου προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού στο χώρου του λιμανιού δεν αποτελεί υπόθεση ρουτίνας και τυπικής μετακίνησης αλλά εντάσσεται σε μια συνολική πρόταση ενεργή, που εξυπηρετεί ποικίλες παραμέτρους και στόχους.

Η πρόταση  σηματοδοτεί ένα σύνολο πλεονεκτημάτων:

1) Καταρχάς γίνεται πράξη και λειτουργεί ενισχυτικά η αυτονόμηση του Πατρινού Καρναβαλιού, η οποία έχει στην ουσία δρομολογηθεί και εφαρμοστεί με την ίδρυση της Κοινωφελούς και ταυτόχρονα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα όλης της πόλης εδώ και 25 χρόνια.

2) Η σύνδεση του νέου χώρου με το παραλιακό μέτωπο, που πρόσφατα παραχωρήθηκε στο Δήμο. Με τον τρόπο αυτό το Πατρινό Καρναβάλι αποκτά τη δική του εμβληματική θέση στο λιμάνι. Η σωστή αξιοποίηση θα μπορούσε να αλλάξει την όψη της πόλης.

3) Το μέτωπο του χώρου προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού προς τη θάλασσα-πύλη της πόλης και κατ΄ επέκταση προς τη σύνδεσή της με το διεθνή προσανατολισμό, αποτελεί ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα. Ταυτόχρονα η σύνδεση του λιμανιού με το Πατρινό Καρναβάλι αποβλέπει στην ενίσχυση της επιχειρηματολογίας για τη διεκδίκηση και την οριστική απόκτηση του χώρου.

4) Η στέγαση της Κοινωφελούς και η δημιουργία του χώρου προβολής του Καρναβαλιού έρχεται σε άμεση συσχέτιση με το χώρο που παραδοσιακά πραγματοποιείται η τελετή λήξης και η φαντασμαγορική καύση του Καρνάβαλου δημιουργώντας  έναν πόλο καρναβαλικής αναφοράς.

5) Η θέση προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού υπογραμμίζεται από την τουριστική φυσιογνωμία του ευρύτερου χώρου (λιμάνι, δίπλα στη Μαρίνα, σιδηροδρομικός σταθμός, σταθμός ΚΤΕΛ, στο κέντρο της πόλης) που μπορεί να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το χώρο ως τόπο προβολής και μελλοντικά ως τόπο προσέλκυσης επισκεπτών.

Σίγουρα οι παρούσες συνθήκες και τα οικονομικά δεδομένα υπαγορεύουν μια πιο σεμνή και προσαρμοσμένη εκδοχή ενός αιτήματος πολλών χρόνων, που καλλιεργήθηκε μέσα στην πόλη.

Το συγκεκριμένο βήμα όμως είναι το πρώτο το οποίο οφείλουμε να υλοποιήσουμε για να μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για το επόμενο, μια πιο φιλόδοξη φάση εξέλιξης που μπορεί να έχει στοιχεία από τα μεγαλύτερα αιτήματα που έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί όπως (Μουσείο, Καρναβαλικό Χωριό, Πολυχώρος).

Στη μορφή που άμεσα θέλουμε να δώσουμε, θα υπάρχει στην μεγάλη αίθουσα ένας μόνιμος χώρος όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ο επισκέπτης θα μπορεί να έχει μια συγκροτημένη εικόνα και αντίληψη των σημαντικών σταθμών του μεγαλύτερου θεσμού της πόλης, ενώ σε διπλανή αίθουσα θα γίνεται η πώληση Αναμνηστικών Προϊόντων του Πατρινού Καρναβαλιού, που θα αποκτήσουν πλέον μια μόνιμη έδρα.

Σε γειτονική αίθουσα θα μπορούν να γίνονται εκδηλώσεις ζωντανεύοντας το χώρο και δίνοντας συχνές σχετικές ευκαιρίες επικοινωνίας των δημοτών που συμμετέχουν και ενδιαφέρονται για το Καρναβάλι, διαμορφώνοντας μια διαχρονική αναφορά κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου διατηρώντας το καρναβαλικό ύφος και τη ζωντάνια αμείωτα όλο το χρόνο.

Στη δεξιά πλευρά του κτιρίου σε μια σειρά γραφείων θα μεταφερθεί η έδρα και το προσωπικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης, για να μπορέσει να αξιοποιήσει και να κάνει δυνατή την εξυπηρέτηση του παραπάνω χώρου και στο αριστερό τμήμα του κτιρίου θα ξετυλιχτούν οι οργανωτικές δραστηριότητες του Πατρινού Καρναβαλιού με τα διάφορα τμήματα εκδηλώσεων και τις υπηρεσίες.

Η δημιουργία χώρου προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού συντελεί στη δημιουργία ενός μόνιμου χώρου αναφοράς για το μεγαλύτερο θεσμό της Πάτρας ανοίγοντας την προοπτική για την μελλοντική διεύρυνση και βελτίωση των στόχων, ειδικά τώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης η ανάπτυξή του είναι αλληλένδετη με την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την επίτευξη σημαντικών κοινωνικών στόχων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις