Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αθηνά Τραχήλη: Ένας Σταθμός που θα φέρει επενδύσεις στην Πάτρα και στην Αχαία

Αθηνά Τραχήλη: Ένας Σταθμός που θα φέρει...

Επίσκεψη της υποψήφιας βουλευτού της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής

Η δημιουργία Σταθμού Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) και στην Πάτρα θα μπορούσε πραγματικά να δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία, απασχόληση και εισόδημα στους πολίτες και, παράλληλα, να ενθαρρύνει την δημιουργία εμπορικών δραστηριοτήτων γύρω από τα προϊόντα κτηνιατρικού ενδιαφέροντος. Αυτό υπογράμμισε η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη κατά την επίσκεψη της στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.

Η κ. Τραχήλη είχε συναντήσεις με στελέχη της Υπηρεσίας και κατέγραψε τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στο σκέλος της επαρκούς στελέχωσης της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής. «Η υποστελέχωση της Υπηρεσίας είναι επόμενο να προξενεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργίας της παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το προσωπικό. Επιπλέον, η έλλειψη κτηνιάτρων κατατείνει σε πλημμελείς ελέγχους στην αγορά με αποτέλεσμα να εγείρονται ζητήματα για την δημόσια υγεία», τόνισε η κ. Τραχήλη μετά το τέλος των συναντήσεων της.

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση της για την δημιουργία Σταθμού Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου και στην Πάτρα η κ. Τραχήλη επεσήμανε ότι οι Σ.Υ.Κ.Ε. εγκαθίστανται όπου γίνονται εισαγωγές και εξαγωγές προϊόντων ζωικής προέλευσης από τρίτες χώρες. Τέτοια προϊόντα είναι, για παράδειγμα, τα δέρματα, τα ψάρια, η φέτα κ.α. «Οι Σταθμοί Κτηνιατρικού Ελέγχου έχει αποδειχθεί ότι λειτουργούν ενισχυτικά για την εγκατάσταση εμπορικών μονάδων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των προϊόντων ζωικής προέλευσης. Άρα υποστηρίζουν τις επενδύσεις και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Πάτρα, που το λιμάνι της είναι σημαντικός κόμβος για το εμπόριο, θα μπορούσε να φιλοξενήσει έναν τέτοιο Σταθμό και να επωφεληθεί».

Να σημειωθεί ότι στην Δυτική Ελλάδα Σ.Υ.Κ.Ε. λειτουργεί μόνο στο λιμάνι Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις