Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης βλαβών στο οδόστρωμα της ανάπλασης

Αιγιάλεια: Ξεκινούν τα έργα αποκατάσταση...

Απο τη δημοτική αρχή

H Δημοτική Αρχή του Δήμου Αιγιαλείας.βάζει μπρος τα έργα αποκατάστασης βλαβών στο οδόστρωμα των οδών Κλεομένους Οικονόμου και Μητροπόλεως. Οι προετοιμασίες του συνολικού εγχειρήματος ξεκίνησαν από την Τρίτη 24 Μαΐου ενώ τα συνεργεία θα ξεκινήσουν το Σάββατο 28 Μαΐου. Όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, οι συνολικές παρεμβάσεις θα χωριστούν σε δύο τμήματα ήτοι πρώτο τμήμα από Τρίγωνη Πλατεία μέχρι Πλατεία Αγ. Λαύρας και δεύτερο τμήμα το υπόλοιπο. Οι εργασίες του κάθε τμήματος θα διαρκούν περίπου έξη ημέρες ενώ το τμήμα θα παραμένει κλειστό για τα αυτοκίνητα για άλλες οκτώ ημέρες, για το πλήρες στέγνωμα των κονιαμάτων που θα χρησιμοποιηθούν.

Στην επισκευή αυτή και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιάλειας Λεωνίδα Μαυρούδη, προβλέπονται να γίνουν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

. Πλήρης ανακατασκευή της επένδυσης του οδοστρώματος των οδών Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως. Θα ξηλωθούν όλοι οικυβόλιθοι και θα επανατοποθετηθούν, σύμφωνα με την αρχική μελέτη, ήτοι ¨επί τσιμεντοκονιάματος των 350 kg τσιμέντου και αρμολογημένοι με κονίαμα των 450 kg τσιμέντου¨. Η όλη εργασία θα γίνει από εξειδικευμένα συνεργεία και θα εφαρμοστούν όλοι οι κανόνες της τέχνης και της επιστήμης καθώς και οι προδιαγραφές των πρότυπων τευχών του ΥΠΕΧΩΔΕ για πλακοστρώσεις - λιθοστρώσεις με την μέθοδο τοποθέτησης «κολυμβητή».

. Θα αποκατασταθούν προβλήματα χάραξης και γεωμετρίας δρόμου (π.χ. στροφή σύνδεσης των δύο οδών).

. Θα ξηλωθεί το συντριβάνι που δεν έχει καμία σχέση με την μελέτη και θα κατασκευαστεί καινούργιο.

. Θα διορθωθούν οι ζαρντινιέρες, που καταλαμβάνουν μεγάλο τμήμα του πεζοδρομίου και θα αποκατασταθούν σύμφωνα με την αρχική μελέτη.

. Θα φυτευτούν νέα δένδρα (φωτήνιες) αλλά και νέα χαμηλή βλάστηση (μυρτιές).

. Θα στοκαριστούν επιμελώς οι πλάκες των πεζοδρομίων όπως προέβλεπε το σχετικό άρθρο της αρχικής μελέτης.

. Θα διορθωθούν τα φρεάτια υδρομέτρων, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κ.α.

. Τέλος θα υπογειοποιηθούν τα δίκτυα της ΔΕΗ στην υπάρχουσα υποδομή που έχει γίνει και θα ξηλωθούν οι κολώνες.

Όλες οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν με την μεγαλύτερη δυνατή οργάνωση για την μικρότερη δυνατή όχληση των καταστημάτων του εμπορικού κέντρου. Τα συνεργεία που θα είναι πολυπρόσωπα θα εργαστούν και ημέρες αργιών, Σαββατοκύριακων και απογευμάτων που τα καταστήματα είναι κλειστά. Το τελικό αποτέλεσμα, που θα είναι από άποψη αντοχής αλλά και από άποψη αισθητικής το καλύτερο δυνατό το εγγυώνται η πιστή εφαρμογή των προδιαγραφών και των κανόνων της τέχνης και της επιστήμης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις