Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάτω Αλισσός: Επί τάπητος η ρύπανση του Πείρου και του Πατραϊκού

Κάτω Αλισσός: Επί τάπητος η ρύπανση του ...

Σε συνάντηση των πολιτιστικών - περιβαλλοντικών συλλόγων με το νέο διευθυντή της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ

Την Τετάρτη 25/4/2012 στην Τοπική Κοινότητα Αχαϊκού του Δήμου Δυτικής Αχαΐας (Δήμος Δυμαίων) πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση μεταξύ των Προέδρων των Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Συλλόγων: Σουδεναίικων (Βασίλης Ζαφειρόπουλος), Ωλενίας (Γιάννης Χρυσανθακόπουλος), Λουσικών (Μαρία Ραγιά), Περιστέρας (Γιώργος Μητρόπουλος), του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου (Κων/νος Γεωργόπουλος), του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αχαϊκού (Παναγιώτης Κολλιόπουλος), του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού και Δημοτικού Συμβούλου (Δημήτρης Μπαρμπούνης), με το νέο Διευθυντή της ΕΤΒΑ Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Πάτρας κο Γιώργο Κατσαΐτη.

Η συνάντηση έλαβε χώρα έπειτα από  πρωτοβουλία των κκ Δημήτρη Μπαρμπούνη και Παναγιώτη Κολλιόπουλου και τέθηκαν υπόψη του νέου Δ/ντη τα θέματα ρύπανσης και μόλυνσης του φυσικού περιβάλλοντος και ειδικότερα του Πείρου Ποταμού και του Πατραϊκού Κόλπου.

Συμπερασματικά δόθηκε ιδιαίτερη  έμφαση στα παρακάτω σημεία:

Δημιουργία τοιχίου στο ρέμα της «Μαλιαγκούς» στη θέση «Στριγκέικα» (Αχαϊκό).

Καθαρισμός του ρέματος της «Μαλιαγκούς» μέχρι το χυτήριο του Αλισσού.

Κοινοποίηση-δημοσιοποίηση των μετρήσεων της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. από τα δείγματα της εξόδου του αγωγού των λυμάτων προς τον Πατραϊκό Κόλπο.

Εντατικότεροι έλεγχοι των εργοστασίων που οι βιολογικοί τους δυσλειτουργούν. Εμφάνιση κρουσμάτων δυσοσμίας το τελευταίο διάστημα.

Έλεγχος για τη διασφάλιση της επεξεργασίας της λυματολάσπης.

Ενημέρωση του Δ/ντη της ΒΙ.ΠΕ. για την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας  από όλους του πολιτιστικούς συλλόγους που παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Ο κος Γιώργος Κατσαΐτης τόνισε ότι είναι ενημερωμένος για τις κατά καιρούς επισημάνσεις-παρεμβάσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων οι οποίοι έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την προστασία του Πατραϊκού Κόλπου, που είναι και ο κύριος υδάτινος αποδέκτης των λυμάτων. Συμπλήρωσε ότι δρομολογούνται προς επίλυση τα περισσότερα σοβαρά θέματα, ενώ ειδικότερα για το ρέμα της «Μαλιαγκούς» ανάφερε ότι εκπονείται μελέτη η οποία μόλις ολοκληρωθεί θα ενημερωθούν άμεσα ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις