Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τα χαράτσι της ΔΕΗ θα το καταργήσουμε

Τα χαράτσι της ΔΕΗ θα το καταργήσουμε

του Άγγελου Τσιγκρή Υπ. Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ

Στις 22.4.2012 στο Ζάππειο, ο Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε το νέο φορολογικό σύστημα που θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις 7 του Μάη και μετά.

Πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έθεσε τους άξονες, επί των οποίων θα ασκήσει την φορολογική της πολιτική η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε: 1) στην κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ στα ακίνητα, 2) στη μη αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, 3) στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για πολίτες και επιχειρήσεις, 4) στη μείωση του ΦΠΑ στο 19% από 23% που είναι σήμερα και στη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά, 5) στη χορήγηση φορολογικής αμνηστίας για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, 6) στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και 7) στο συμψηφισμό οφειλών από και προς το Δημόσιο.

Από το 2009 και μέχρι σήμερα με την καταστροφική φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ εξαθλιώθηκε ο απλός πολίτης και ιδιαίτερα ο χαμηλόμισθος και ο συνταξιούχος. Η υπέρμετρη αύξηση της φορολογίας, άμεσης αλλά και ιδιαίτερα της έμμεσης, που είναι και η πιο άδικη για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, η επιβολή έκτακτων εισφορών, η άδικη κατανομή φορολογικών βαρών, η αδυναμία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη και εξίσου άδικη οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων και την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας στις παραγωγικές ηλικίες, οδηγεί τους Έλληνες πολίτες σε απόγνωση και την Ελληνική κοινωνία σε μαρασμό.

Η αναποτελεσματικότητα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν από το 2009 μέχρι και σήμερα έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα και την επιχειρηματικότητα. Χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο ή παλεύουν για την επιβίωση τους, ενώ μεγάλες οικονομικές μονάδες είτε παύουν είτε μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους σε άλλες πιο θελκτικές αγορές, που πολύ συχνά βρίσκονται στην άλλη άκρη των Ελληνικών συνόρων.

Τα φορολογικά μέτρα που εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνδυασμό με τους υπόλοιπους άξονες της οικονομικής και αναπτυξιακής του πολιτικής, κινούνται προς την κατεύθυνση της ανάταξης της οικονομικής δραστηριότητας, βοηθώντας την οικονομική και παραγωγική μηχανή του τόπου μας να ξαναποκτήσει ζωή και ορμή, σε ένα διεθνές περιβάλλον όπου ο ανταγωνισμός θα εντείνεται. Επιπλέον, τα μέτρα έχουν ως σκοπό να αποκτήσουμε ένα απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα.

Η φορολογία ασφαλώς και πρέπει να δίνει στο κράτος τα απαραίτητα δημόσια έσοδα για τη χρηματοδότηση των δημοσίων δαπανών, ιδίως για την υγεία, την παιδεία και γενικά την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και στην ευημερία των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών και να σχεδιάζεται με γνώμονα και επιδίωξη την κοινωνική δικαιοσύνη.

____________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της χώρας μας στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις