Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: "Τελειώνοντας τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση"

Αιγιάλεια: "Τελειώνοντας τη Δευτερο...

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 25 Απριλίου η ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Τελειώνοντας τη Β/βάθμια Εκπαίδευση» που αποτέλεσε συνδιοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιάλειας, του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού Αιγίου καθώς και της  Δ/νσης  Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας. Ομιλητές στην ημερίδα, που έγινε στον χώρο του κινηματοθεάτρου «Απόλλων» και την οποία παρακολούθησαν  μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων της Αιγιάλειας, ήταν η Κατερίνα Βαρβαρήγου, υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ με τίτλο εισήγησης «Συμβουλευτική και Προσανατολισμός», ο Σπύρος Κρίβας, καθηγητής Συμβουλευτικής και Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο της εισήγησής του «Η αυτογνωσία και η αυτοεκτίμηση: δύο σημαντικοί παράγοντες της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής επιλογής»  και ο Νίκος Παπαχριστόπουλος ψυχολόγος- ψυχαναλυτής, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πατρών με τίτλο της εισήγησής  του «Εγώ και οι άλλοι».

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους μαθητές.  Την εκδήλωση χαιρέτισε  η αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Βασιλική Ψυχράμη. Οι ομιλητές κ. Κρίβας και κ. Παπαχριστόπουλος, οι υπεύθυνες του ΚΕΣΥΠ κες Βαρβαρήγου και Αντωνοπούλου και η αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κα Ψυχράμη συμφώνησαν ότι ανάλογες ημερίδες, που στηρίζουν τη μαθητική νεολαία και την βοηθούν στη λήψη αποφάσεων πρέπει να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο μεταξύ την ερχόμενη Κυριακή 29 Απριλίου στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου θα γίνει η προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιάλειας και αναφέρεται σε θέματα ψυχικής υγείας. «Οικονομική Κρίση και Ψυχική Υγεία» ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης στην οποία εισηγήτριες θα είναι η Μαρία Σκούντζου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια και η Αναστασία Σταθοπούλου, Παιδοψυχίατρος – Ψυχοθεραπεύτρια.

Τα θέματα τα οποία θα αναλύσουν οι ειδικοί επιστήμονες θα είναι: «Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των ενηλίκων: Αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης  μιας αδιαμφισβήτητα δύσκολης κατάστασης» και  «Η επίδραση της ψυχικής διάθεσης των γονέων στην ψυχική υγεία των παιδιών».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η ψυχίατρος και διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Πάτρας Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, η νευρολόγος και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Αναστασία Νικολακοπούλου και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ και αντιδήμαρχος Βασιλική Ψυχράμη. Μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις και  συζήτηση με το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις