Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μια μικρή απάντηση στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Ανδρέα Φίλια

Μια μικρή απάντηση στον Αντιδήμαρχο Παιδ...

Του Χρήστου Πατούχα

Με μία μακροσκελή ανακοίνωση του, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, προτάσσει την «ιερότητα» του σκοπού της συντήρησης των σχολείων και ισχυρίζεται ότι μπροστά στον σκοπό, δικαιολογούνται όλα τα μέσα. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε μαζί του.

Διευκρινίζουμε, ότι όσα ισχυριζόμαστε, αφορούν και δεσμεύουν μόνο την παράταξη μας. Όχι την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου.

1.      Συντήρηση των σχολείων, δεν εννοούμε και δεν είναι μία χαλασμένη βρύση, μία σπασμένη κλειδαριά ή ένα πλακάκι. Αυτά είναι υποχρέωση των δημοτικών συνεργείων και πρέπει να γίνονται άμεσα, χωρίς δημοπρασίες, χωρίς χρονοτριβή, χωρίς γραφειοκρατία. Τεχνικό έργο, απαιτούν μόνιμες και εκτεταμένες βλάβες και φθορές, οι οποίες ή υπάρχουν ή δεν υπάρχουν. Και αν υπάρχουν πρέπει να καταγραφούν και μπορούν  να προμετρηθούν. Ο ισχυρισμός της Δημοτικής Αρχής κύριε Αντιδήμαρχε, ότι οι εργασίες αυτές είναι αδύνατον να προμετρηθούν είναι αυθαίρετος και παραβιάζει τους κανόνες της επιστήμης και της κοινής λογικής.

2.      Η δημοπράτηση έργου με τιμές μονάδος και ενδεικτικό προϋπολογισμό, δηλαδή χωρίς ποσότητες εργασιών, είναι μέθοδος που οδηγεί σε αδιαφανή διαδικασία εκτέλεσης. Ο ισχυρισμός σας , ότι έτσι γίνεται ή έτσι γινόταν, δεν αποτελεί πειστική δικαιολογία. Θα μπορούσα εύκολα να σας πω ότι πολλά στραβά υπάρχουν σε αυτόν τον τόπο, ή ότι «λαμόγια» υπάρχουν παντού. Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιούστε ή ότι πρέπει να σας επιτρέπουμε να κάνετε το ίδιο. Και απευθείας αναθέσεις γίνονταν και γίνονται παντού. Είναι το ίδιο αδιαφανείς και επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον.

3.      Αυτό που θα έπρεπε και μπορείτε να κάνετε, είναι πραγματική μελέτη για τις ανάγκες των σχολείων και διεκδίκηση των αναγκαίων πόρων. Αν απλά δεν το είχατε σκεφτεί, διορθώστε το. Αν είναι επιλογή σας, μην ψάχνετε συνενόχους. Αυτά προς το παρόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις