Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σύσκεψη στο Δήμο για τη δημιουργία κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας

Πάτρα: Σύσκεψη στο Δήμο για τη δημιουργί...

Στη ΜΚΟ "ΑΜΚΕ ΣΤΗΡΙΞΗ" αναδείχθηκε δικαιούχος

Η Αντιδημαρχία εθελοντισμού και ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), διοργάνωσαν συνάντηση εργασίας στις αρχές Απριλίου, με θέμα την ενημέρωση για το πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας». Όπως έγινε γνωστό στη συγκεκριμένη συνάντηση, η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών & άλλων πόρων – Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» προκηρύσσει, με καταληκτική ημερομηνία την 4η Μαΐου 2012, Δράση με τίτλο: «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας».

Στο πλαίσιο της εν λόγω πρόσκλησης πρόκειται να υποβληθεί πρόταση για την «Ανάπτυξη Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Πατρέων».

Μετά την συγκεκριμένη συνάντηση, στην πρόταση αναδείχθηκε δικαιούχος φορέας η Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση  «ΑΜΚΕ ΣΤΗΡΙΞΗ».

Ο εν λόγω φορέας θα αναλάβει την ευθύνη συντονισμού και διαχείρισης της πρότασης τόσο κατά την διαδικασία υποβολή όσο και κατά την υλοποίηση. Οι  υπόλοιποι φορείς μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός θα συμμετέχουν με συγκεκριμένους  διακριτούς ρόλους είτε με την ανάληψη υλοποίησης κάποιας από τις προτεινόμενες δομές  είτε με συγκεκριμένες δράσεις στις  δομές που θα δημιουργηθούν.

Στα πλαίσια της συνεργασίας με τον δικαιούχο φορέα «ΑΜΚΕ ΣΤΗΡΙΞΗ»  φτιάχτηκε ένα πρώτο σχέδιο  για την υποβολή της πρότασης  με βάση τις προδιαγραφές της πρόσκλησης καθώς και τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας όπως αυτές έχουν καταγραφεί μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων.

Ως εκ τούτου το περιεχόμενο της πρότασης κινείται στους παρακάτω άξονες:

-Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου :  Μεταξέλιξη της Τράπεζας Τροφίμων του Κοινωνικού Οργανισμού σε Κοινωνικό Παντοπωλείο με στόχο την εξυπηρέτηση μεγάλου αριθμού απόρων συμπολιτών μας.  Υπολογίζεται ότι οι δικαιούχοι θα ανέρχονται περίπου σε 1.000 άτομα μηνιαία και για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις, επαγγελματικούς και άλλους φορείς που θα μπορούν να ενισχύσουν την δομή με αγαθά πέραν του Κοινωνικού Οργανισμού που προτίθεται να αναλάβει την λειτουργία του.

-Δημοτικοί Λαχανόκηποι: Ήδη ο Δήμος Πατρέων είχε δρομολογήσει μελέτη για την δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων εντός του αστικού ιστού της πόλης  γεγονός που δίνει την δυνατότητα στον Δήμο, να προχωρήσει στην δημιουργία της εν λόγω δομής που θα αναλάβει ο Δήμος Πατρέων με την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού και την συνεργασία άλλων εξειδικευμένων φορέων.

-Τράπεζα Χρόνου: Η Τράπεζα Χρόνου είναι μια δομή που είναι ιδιαίτερα σημαντική στις σύγχρονες κοινωνικό οικονομικές συνθήκες καθώς  θα αποτελεί ένα οργανωμένο ανταλλακτήριο υπηρεσιών και αγαθών μεταξύ των πολιτών προκειμένου να καλύψουν άμεσες βιοτικές τους ανάγκες και όχι μόνο. Η  Αντιδημαρχία Εθελοντισμού με την εμπειρία που διαθέτει στην διαχείριση  ανθρώπινου και δη εθελοντικού δυναμικού προτίθεται να αναλάβει την συγκεκριμένη δράση συνεργασία με άλλες εθελοντικές οργανώσεις.

-Γραφείο Διαμεσολάβησης: το Γραφείο αυτό αποτελεί μια σημαντική υπηρεσία για τους εξυπηρετούμενους  του Δικτύου αλλά και γενικότερα ευπαθών ομάδων της πόλης μας.

Ο στόχος είναι να οργανωθεί  το απαιτούμενο κοινωνικό δίκτυο  σε τοπικό και εθνικό επίπεδο προκειμένου να υποστηριχθούν οι πολίτες  τόσο στην διασύνδεσή τους με άλλες υπηρεσίες όσο και με την αγορά εργασίας. Για τον λόγο αυτό ο Κοινωνικός Οργανισμός προτίθεται να αναλάβει την λειτουργία του.

Με βάση τις παραπάνω δομές που θα περιλαμβάνει η πρόταση παρακαλούμε πολύ να μας γνωρίσετε αν  από την δική σας πλευρά υπάρχει η πρόθεση συμμετοχής στην εν λόγω πρόταση καθώς και τον ρόλο του φορέα σας σε αυτήν.

Για την υποβολή της πρότασης θα  υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με τους συμπράττοντες φορείς.

ΑΥΡΙΟ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Περισσότερες διευκρινήσεις και οριστικοποίηση της συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, αύριο, Πέμπτη 26 Απριλίου, στη 1 το μεσημέρι στο Δημαρχείο.

Στην συνάντηση, θα πρέπει οι συμμετέχοντες, να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εφ’ όσον αυτό είναι εφικτό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις