Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προγράμματα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας για γονείς μετανάστες

Πάτρα: Προγράμματα Εκμάθησης Ελληνικής Γ...

Ευκαιρίες επιμόρφωσης, προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης καθώς και αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής τους

Ξεκινούν τα Προγράμματα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας για γονείς μετανάστες, που υλοποιούν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Εταιρεία Μελέτης των Επιστημών του Ανθρώπου, και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΕΡΓΟΝ, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2010 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών στην Ελλάδα. Στην Πάτρα το Αχαϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, (ΜΚΟ), Πάτρα, ενημερώνει τους δημότες ότι θα υλοποιήσει το ανωτέρω  Σεμινάριο Εκμάθησης Ελληνικών σε Αλλοδαπούς διάρκειας 100 ωρών, με πιστοποίηση δίνοντας τους ευκαιρίες επιμόρφωσης, προσωπικής ανάπτυξης και εξέλιξης καθώς και αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής τους.

Τα Προγράμματα εστιάζουν στην υποστήριξη της ενταξιακής προσπάθειας 500 γονέων μεταναστών, νομίμως διαμενόντων στην Ελλάδα, μέσα από την κατανόηση των βασικών παραμέτρων της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας και την προσαρμογή τους σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας.

Η γνώση της Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας είναι καθοριστικής σημασίας για την ομαλή κοινωνική και οικονομική τους ένταξη, διότι περιορίζει τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού και βελτιώνει τους όρους ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία.

Κάθε σεμινάριο έχει διάρκεια 100 ώρες και περιλαμβάνει 14 θεματικές ενότητες, που αφορούν, κυρίως, στην κατανόηση και εκφορά απλού λόγου, καθώς και στην ανταλλαγή πληροφοριών για καθημερινά θέματα και για την ικανοποίηση άμεσων αναγκών.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών τους, εφόσον το επιθυμούν.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά σεμινάρια, οι γονείς μετανάστες θα αναπτύξουν τις γραπτές και προφορικές τους δεξιότητες στην ελληνική γλώσσα, ώστε να διευκολυνθούν στις κοινωνικές τους συναναστροφές και συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες, να απορροφηθούν αποτελεσματικότερα στην ελληνική αγορά εργασίας, να μπορούν να παρακολουθήσουν τη σχολική επίδοση των παιδιών τους και να συμμετέχουν ενεργά στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις Πιστοποίησης που διενεργούνται με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας, το οποίο αποτελεί το απαιτούμενο «εισιτήριο» για το πέρασμα στο καθεστώς του «επί μακρόν διαμένοντος» στη χώρα μας και τη δυνατότητα απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, εφόσον το επιθυμούν.

Αναγνωρίζοντας ότι κάθε ανθρώπινη ύπαρξη έχει αναφαίρετο δικαίωμα στην αρχή των ίσων ευκαιριών και της μη διάκρισης, η προώθηση πολιτικών κοινωνικής ένταξης συμβάλλει - και μέσω της υλοποίησης Προγραμμάτων Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας και Ιστορίας - στην αποδοχή και τη διασφάλιση του πολιτισμικού πλουραλισμού για μια πολυπολιτισμική και ανοιχτή ελληνική κοινωνία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

μέχρι 28/04/2012

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση των σεμιναρίων και την συμπλήρωση των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στο τηλέφωνο 2610 321687, e-mail: [email protected], κινητό 6973020166 & 6970292266

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις