Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Ολυμπία» Οδός: Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

«Ολυμπία» Οδός: Να πάρουμε την κατάσταση...

Της Αθηνάς Τραχήλη, υποψήφιας βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Το έργο της «Ολυμπίας» Οδού αποτελεί αναντίρρητα την επιτομή της εγκατάλειψης της Αχαΐας. Ένα έργο που αραχνιάζει καταταλαιπωρώντας τους πολίτες, εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους για την ίδια την ζωή τους και λειτουργώντας ανασχετικά στις όποιες ελπίδες ανάπτυξης.

Η μαγική λέξη της ανάπτυξης, που αναφύεται σε βασικό διακύβευμα αυτών των εκλογών, δεν είναι δυνατόν να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο χωρίς σύγχρονα δίκτυα υποδομών στις μεταφορές, χωρίς έργα που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις και θα εξασφαλίσουν απασχόληση, εισόδημα και σιγουριά στους πολίτες.

Η πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν για αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις και να απεμπλακεί η κατασκευή του έργου δημιουργεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ωστόσο η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Η «Ολυμπία» Οδός, με βάση το αρχικώς τεθέν χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε ήδη να είχε ολοκληρωθεί και δοθεί στην κυκλοφορία. Άντ’ αυτού τι βλέπουμε σήμερα; Ερειπωμένα εργοτάξια, χιλιάδες εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους και έναν δρόμο κατ’ ευφημισμό εθνικό όπου κανείς οδηγός δεν είναι βέβαιος ότι θα φτάσει ασφαλής στον προορισμό του. Και από πάνω καταβολή διοδίων η οποία λογικό είναι να προξενεί θυμό στους χρήστες καθώς σε καμία περίπτωση το αντίτιμο δεν αντιστοιχεί στην «αγορά» στοιχειωδών υπηρεσιών.

Η Δημοκρατική Συμμαχία με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη Βουλή επιχείρησε να ταράξει τα νερά. Να αφυπνίσει τους έχοντες την ευθύνη. Σ’ ολόκληρη την χώρα υπάρχουν σήμερα σύγχρονοι και ασφαλείς αυτοκινητόδρομοι οι οποίοι, μάλιστα, κατασκευάστηκαν κατά κύριο λόγο χωρίς προγενέστερη επιβάρυνση των χρηστών. Μόνο στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) το οδικό δίκτυο παραμένει πεπαλαιωμένο, αναχρονιστικό, τριτοκοσμικό και εξαιρετικά επικίνδυνο.

Ως πότε, άραγε, θα είμαστε παθητικοί δέκτες των όποιων αποφάσεων; Ως πότε θα μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια, ανενεργοί, σχεδόν παραδομένοι στη μοίρα μας; Χρειάζεται να ακουστεί δυνατά και η δική μας φωνή. Μέσα απ’ την συγκρότηση ενός μετώπου με περιφερειακά χαρακτηριστικά το οποίο θα ασκεί συνεχώς πιέσεις και θα επιμένει στην ολοκλήρωση του έργου. Χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να βγούμε μπροστά, να δείξουμε ότι οι πολίτες της Αχαΐας δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα τα οποία οφείλουν άπαντες να σεβαστούν.

Η Δημοκρατική Συμμαχία σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο αποδεικνύει ότι είναι δύναμη σύμπνοιας, συνεννόησης και συναντίληψης. Δύναμη που προτάσσει το γενικό συμφέρον και όχι τις στείρες και υπόλογες για την κατάσταση της χώρας μας κομματικές επιδιώξεις. Δύναμη που ανοίγει τις πόρτες της στη συνεργασία και δεν οχυρώνεται πίσω από σύνδρομα κομματικού πατριωτισμού σε βάρος του μέλλοντος της χώρας και της κοινωνίας.

Και στην υπόθεση της «Ολυμπίας» Οδού μόνη μας επιλογή είναι η σύμπραξη όλων των τοπικών δυνάμεων ώστε το έργο αυτό, μπαίνοντας επιτέλους σε τροχιά γρήγορης κατασκευής, να πάψει να μας θυμίζει τις παθογένειες που κληροδότησαν στην πατρίδα μας κομματικά κατεστημένα και λάθος πολιτικές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις