Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα κρά...

Προβλέπεται η δημιουργία τριών σε κάθε Περιφέρεια

Με 117 ψήφους υπέρ σε σύνολο 154 ψηφισάντων βουλευτών, εγκρίθηκε η τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προβλέπει τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, με λοιμώδη νοσήματα. Οχι ψήφισαν οι 37 βουλευτές του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Καταψήφισαν επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας και ο ανεξάρτητος -προερχόμενος από τη ΝΔ- Γιώργος Βλάχος.

Προηγουμένως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε απευθύνει δραματική προειδοποίηση στους βουλευτές, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη αποφύγει τον κίνδυνο εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν. Οπως είπε ο υπουργός, υποστηρίζοντας την τροπολογία η οποία τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του ΛΑΟΣ, τον Ιούνιο η χώρα αξιολογείται και θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις για την παραμονή της στη συνθήκη Σένγκεν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγησε πως «κέντρο φιλοξενίας» σημαίνει φυλασσόμενος χώρος και έθεσε το ερώτημα: «Είναι καλύτερα να τριγυρνά ο μετανάστης μέσα στους δρόμους, να αλητεύει και να διασπείρει λοιμώδη νοσήματα ή να παραμένουν εκεί μέσα;». Στην κριτική που ακούγεται ότι θα υπάρχει εγκληματικότητα στα Κέντρα αυτά διερωτήθηκε επίσης: «Γιατί; Επειδή θα είναι κάπου 100-200 άνθρωποι χωρίς όπλα, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία, ειρηνικά;».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε εξάλλου ότι υπήρχαν 450.000 παράνομοι μετανάστες από τους οποίους επαναπροωθήθηκαν μόλις 50.000 ενώ οι υπόλοιποι «είναι εδώ γύρω», όπως λένε και αποτελούν μια υγειονομική βόμβα.

«Εμείς είμαστε μια χώρα σε κρίση. Μια χώρα που δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο αυτό το ζήτημα. Είναι σε κίνδυνο η κοινωνική ειρήνη με ένα πρόβλημα που παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Είναι ένα αδυσώπητο πρόβλημα για χιλιάδες συμπολίτες μας» περιέγραψε την κατάσταση ο υπουργός και απευθυνόμενος προς τη Βουλή είπε: «Δεν δικαιούται κανείς σε αυτή την αίθουσα να αμφισβητεί τις πραγματικές διαστάσεις αυτού του ζητήματος».

Κάλεσε δε όλους να πουν όχι σε αυτούς που επιχειρούν να κάνουν σπέκουλα πάνω στο θέμα αυτό.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αφού τόνισε ότι ήδη έχει σταλεί μήνυμα σε όλους τους διακινητές μεταναστών «πως η Ελλάδα από την ώρα που θα μπεις δεν θα σε αφήνει ελεύθερο αλλά θα κρατείσαι σε κέντρο φιλοξενίας», διαβεβαίωσε ότι «η Αθήνα θα αρχίσει να θυμίζει την πρωτεύουσα της Ελλάδος». Όπως πρόσθεσε, εξαφανίστηκαν οι παράνομοι μετανάστες από το κέντρο της Αθήνας γιατί εξαφανίστηκαν αυτοί που τους έφερναν.

Τέλος είπε ότι υπάρχουν χρήματα από ευρωπαϊκούς πόρους για την ορθολογική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος κι όμως από τα 250 εκ. έχουν απορροφηθεί μόλις τα 40.

Κόντρα Λοβέρδου - Ροντούλη για το κόστος νοσηλείας μεταναστών

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης απευθύνθηκε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για να τον ρωτήσει: «Αν ήταν τόσο σπουδαίο γιατί περιμένατε την τελευταία ημέρα της Βουλής για να το φέρετε;» και να του καταλογίσει υποκρισία και φαρισαϊσμό. Προέτρεψε δε να βρεθεί ένας τρόπος να γυρίσουν στις πατρίδες τους οι μετανάστες αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος.

Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι κατάντησαν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση και θυμήθηκαν λίγες μέρες πριν τις εκλογές να βάλουν σε κέντρα κράτησης τους μετανάστες. Υποστήριξε επίσης ότι η άφρονα πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ φέρνει ναζιστές στη Βουλή και είπε πως αν γίνει αυτό τότε τα δύο κόμματα θα αντιληφθούν το λάθος τους.

Προηγήθηκε κόντρα μεταξύ του υπουργού Υγείας και του Αστέριου Ροντούλη όταν ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επέμεινε να πληροφορηθεί το κόστος της νοσηλείας των

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις