Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Άμεση ανάγκη προστασίας του καταναλωτή από την εκτίναξη στην τιμή της βενζίνης»

«Άμεση ανάγκη προστασίας του καταναλωτή ...

Αναφορά του Νίκου Παπαδημάτου στην άνοδο των τιμών των καυσίμων

Αναφορά στην σημαντική άνοδο που  παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό  η τιμή της βενζίνης και στις πολύπλευρες  επιπτώσεις που έχει το συγκεκριμένο γεγονός, κάνει με ανακοίνωσή του  ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Παπαδημάτος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με πρόσφατα επίσημα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης έχει εκτιναχθεί στα δύο ευρώ. Και μπορεί σε αυτήν την εξέλιξη να έχει παίξει έναν ρόλο η άνοδος των διεθνών τιμών των καυσίμων, δεν υπάρχει όμως αμφιβολία ότι τα κύρια αίτια σχετίζονται με εγγενή, συστημικά προβλήματα που παρατηρούνται καιρό τώρα στην χώρα μας.

Πρωταρχικό βέβαια αίτιο, αποτελεί η μέγγενη της φορολογίας, με την τιμή των καυσίμων να δέχεται τις συνέπειες τόσο του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, όσο και του αυξημένου Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Φυσικά παράλληλα, τον ρόλο τους παίζουν τόσο η έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά, όσο και τα επανειλημμένα φαινόμενα αισχροκέρδειας, τα οποία ιδιαίτερα στην περιφέρεια της χώρας αποτελούν σχεδόν μόνιμη πραγματικότητα.»

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του  ο κ. Παπαδημάτος, προσθέτει τα κάτωθι:

«Είναι προφανές ότι το βάρος  που πέφτει στους ώμους των  καταναλωτών καθίσταται δυσβάσταχτο, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη  του το γεγονός ότι τα τελευταία  δύο χρόνια πορεύονται βαλλόμενοι πανταχόθεν. Άλλωστε εκτός από τις προφανείς άμεσες συνέπειες που υφίστανται οι καταναλωτές από την αύξηση της τιμής της βενζίνης, υπάρχουν και αρκετές έμμεσες που πρέπει να συνυπολογιστούν, όπως η αύξηση του κόστους παραγωγής βασικών προϊόντων.

Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις προσεχείς εκλογές θα δώσει ένα οριστικό τέλος σε τέτοια φαινόμενα, καθώς η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να αφήσουν τον Έλληνα καταναλωτή εκτεθειμένο, παρέχοντάς του τα στοιχειώδη –όπως είναι οι μηχανισμοί ελέγχου- που μία έννομη πολιτεία οφείλει απέναντί του.»

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις