Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών: Ο Δήμαρχος Πατρέων προσβάλει βάναυσα το δημόσιο αίσθημα

Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών: Ο Δήμαρχος Π...

Τα μέλη της Επιτροπής είχαν χθες συνάντηση με τον Γιάννη Δημαρά

Η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών επισκέφτηκε το Δήμαρχο Πάτρας χθες 21/02/2012 και μεταξύ των άλλων προβλημάτων κυρίως του έθεσε επιτακτικά την αντιμετώπιση του πελώριου προβλήματος που έχει προκύψει από την έλλειψη στοιχειώδους  διατροφής και υποσιτισμού στα παιδιά των σχολείων ( κυρίως των ολοήμερων). Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση:

Όλα συνηγορούν πως λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης από την ανεργία – μείωση εισοδήματος των γονέων τους από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που «σώζει» την Ελλάδα αλλά χρεοκοπεί και εξαθλιώνει την λαϊκή οικογένεια, το φαινόμενο αυτό θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Διεκδικήσαμε η τοπική διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την ικανή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και οργανωμένο σχέδιο αξιοποίησης των υποδομών και του προσωπικού του δήμου να οργανωθεί η σίτιση των παιδιών. Ξεκαθαρίσαμε πως το πρόβλημα δεν λύνεται με αποσπασματικές ενέργειες και τη δήθεν ελεημοσύνη τρίτων που σκοπό έχει την προσωπική προβολή και το κουκούλωμα.

Ενώ στη συνάντηση ο Δήμαρχος παρουσιάστηκε διαλλακτικός και προβληματισμένος με τις σημερινές δηλώσεις του περί προσφοράς του μισθού του για την εξασφάλιση πρωινού στα παιδιά  ο Δήμαρχος της παράταξης ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα Κουβέλη  και στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Προσβάλει βάναυσα το δημόσιο αίσθημα, τον κοινό νου.

Περιπαίζει το άγχος και την αγωνία για την καθημερινή επιβίωση της λαϊκής οικογένειας.

Βρίσκεται σε απόλυτη αντίθεση με τα αιτήματα του λαϊκού κινήματος.

Ταυτίζεται απόλυτα με την πολιτική της υπουργού Παιδείας της κυβέρνησης του «Μαύρου Μετώπου» του «αφήστε μας ήσυχους, λεφτά δεν υπάρχουν για το λαό».

Επιδιώκει με βαρύγδουπη, σκόπιμη, επικοινωνιακή προπαγάνδα να εμφανιστεί ευαίσθητος και ελεήμων και παράλληλα πιστός στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής .

Εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική που έχει ανατεθεί στη τοπική διοίκηση με το σχέδιο «Καλλικράτης» από την εξουσία των μονοπωλίων και την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας.

Η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών καταγγέλλει την προκλητική αναλγησία του Δήμαρχου και της παράταξης του σε όλο τον Πατραϊκό λαό.

Καλεί όλους και όλες να πάρουν μέρος και να συμβάλουν στην ανάπτυξη μαζικού – διεκδικητικού κινήματος που θα υποχρεώσουν το πολιτικό προσωπικό της κρατικής και της ντόπιας τοπικής διοίκησης να δώσουν λύση σε αυτό το οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα.

Σαν πρώτο βήμα καλούμε δασκάλους, καθηγητές, μαθητές, γονείς, εργαζόμενους, νέους και νέες όσους πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης να πάρουν μέρος σε ενημερωτική συνάντηση – σύσκεψη την Τετάρτη 29 Φλεβάρη στις 6 το απόγευμα στην ισόγεια αίθουσα του Παμμικρασιατικού (Φωκαίας 26) για την οργάνωση της λαϊκής πάλης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις