Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία το νέο μνημόνιο-Διεγράφησαν οι δύο Αχαιοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία το νέο μν...

Διεγράφησαν οι "αντάρτες" ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑΟΣ

1.25 Με 199 επί της αρχής υπερψηφίστηκε επί της αρχης η νέα δανειακή σύμβαση. Συνολικά ψήφισαν 278 βουλευτές. Όχι ψήφισαν 74 και παρών δήλωσαν 5. Ωστόσο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας έπεσαν "βροχή" οι διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου τους Αχαιούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλο και Μαρία Κυριακοπούλου, οι οποίοι απέιχαν από την ψηφοφορία. Αυτό έγινε γνωστό με επιστολή του Προέρου του ΠΑΣΟΚ στον Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.

Εκτός κόμματος έθεσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης και του Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη που διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και είπαν "ναι" στο νέο μνημόνιο.

Διεγράφησαν με απόφαση του προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά οι 21 βουλευτές του κόμματος που καταψήφισαν το πακέτο μέτρων στην ψηφοφορία που έγινε στην Βουλή.

Είναι οι κ.κ.: Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Τσαμπίκα Ιατρίδου,  Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Μαρκόπουλος,   Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλια, Γιώργος Βαγιωνάς, Ελίζα Βόζενμπεργ, Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος και Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Όχι είπαν είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που διεγράφησαν. Μεταξύ άλλων καταψήφισαν η Βάσω Παπανδρέου, η Λούκα Κατσέλη, ο Βασίλης Τόγιας, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ εκτός από τους δύο Αχαιους βουλευτές, απείχε ο Χάρης Καστανίδης και οι βουλευτές Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Ηλίας Θεοδωρίδης

1.08 Η νέα δανειακή σύμβαση υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο, την επόμενη μέρα της έγκρισης του νέου μνημονίου το πολιτικό σύστημα δεν θα έχει καμία σχέση με όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.Οι διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους να υπερψηφίσουν τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα, αναγκάζουν τις ηγεσίες των αποκαλούμενων μεγάλων κομμάτων να διαγράψουν τους αμφισβητίες από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.


Ερώτημα είναι τι θα πράξουν τα κόμματα με όσους βουλευτές ψήφισαν παρόντες, ή "ναι επί της αρχής ωστόσο καταψήφισαν επιμέρους άρθρα της νέας δανειακής σύμβασης όπως συνέβη με αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρει το protothema. gr, μεγάλο είναι το πλήγμα για τον Αντώνη Σαμαρά που άκουσε βουλευτές της ΝΔ όπως ο Χρήστος Ζώης, η Μαρία Κόλλια, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Παναγιώτης Μελάς να καταψηφίζουν παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς είχε επιβάλλει κομματική πειθαρχία προειδοποιώντας τους αντάρτες ότι οι δρόμοι τους με το κόμμα της ΝΔ θα χωρίσουν.


Άγνωστο είναι επίσης τι θα συμβεί με τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη που διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και είπαν "ναι" στο νέο μνημόνιο.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις