Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχ. Μπεκίρης: Αναγκαία η προστασία των ανηλίκων από την αλόγιστη χρήση αλκοόλ

Μιχ. Μπεκίρης: Αναγκαία η προστασία των ...

Ο βουλευτής Αχαίας της ΝΔ ζητά την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας

Την ανάγκη προστασίας των ανηλίκων από την αλόγιστη χρήση αλκοόλ τονίζει  ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης,  στους   Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη,  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα  ο Αχαιός  πολιτικός με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή  επισημαίνει ότι, η αλόγιστη χρήση αλκοόλ από εφήβους τείνει να λάβει απειλητικές διαστάσεις για την κοινωνία μας και το φαινόμενο αυτό χρίζει ιδιαίτερης προσοχής, αφού ο κίνδυνος  ενός επερχόμενου αλκοολισμού είναι μέγας.

Ο κ. Μπεκίρης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ζητά από τους αρμόδιου Υπουργούς  να εφαρμοστεί ο Νόμος στο ακέραιο ώστε  να εξαλειφθεί το φαινόμενο της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους  και να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι παραβάτες.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η αλόγιστη χρήση αλκοόλ από εφήβους τείνει να λάβει απειλητικές διαστάσεις για την κοινωνία μας. Ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές οδηγών ταξί οι οποίοι καλούνται να μεταφέρουν δεκατετράχρονα  παιδιά από τα μπαρ στα σπίτια τους, ημιλιπόθυμα, χαμένα στην μέθη τους, χωρίς δεν ξέρουν που πατούν και που πηγαίνουν.

Το φαινόμενο αυτό χρίζει ιδιαίτερης προσοχής. Ο κίνδυνος  ενός επερχόμενου αλκοολισμού είναι μέγας.

Το ασύδοτο κέρδος των καταστηματαρχών που θυσιάζουν την υγεία και την αξιοπρέπεια της νεολαίας μας καθώς και η παγερή αδιαφορία της κοινωνίας πάνω στο φαινόμενο αυτό που μαστίζει τους νέους μας είναι οι δύο κυρίαρχες αιτίες που διαμορφώνουν ένα σκηνικό παθητικότητας και κερδοσκοπίας.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργείτε μια χαμένη γενιά εξαρτώμενη και εθισμένη στο αλκοόλ χωρίς όραμα και ελπίδα για το μέλλον.

Η εφαρμογή του νόμου για απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ σε ανηλίκους και η  αστυνόμευση  είναι ελλιπής, με αποτέλεσμα η κατάσταση να χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο με καταστρεπτικές συνέπειες για την νεολαία μας. Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο Υπουργοί, τι μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε να εφαρμοστεί ο Νόμος στο ακέραιο, να εξαλειφθεί το φαινόμενο της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους  και να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι παραβάτες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις