Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιχάλης Κατρίνης: Παρέμβαση για τα “Σχέδια Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων”

Μιχάλης Κατρίνης: Παρέμβαση για τα  “Σχέ...

"Τόσους μήνες μετά την κατάθεση των αιτήσεων δεν έχει δοθεί ούτε μία έγκριση και δεν έχει προχωρήσει καμία επένδυση”

Την τύχη του προγράμματος που έχει να κάνει με τα Σχέδια Βελτίωσης των Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων ζητεί να πληροφορηθεί με ερώτησή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης.
“Το μέτρο “Σχέδια Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων” έχει προκηρυχθεί πριν από 18 μήνες. Τόσους μήνες μετά την κατάθεση των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους δεν έχει δοθεί ούτε μία έγκριση και δεν έχει προχωρήσει καμία επένδυση”, αναφέρει μεταξύ των άλλων στην ερώτησή του ο κ. Κατρίνης, ο οποίος χαρακτήρισε το πρόγραμμα - που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013- σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης του γεωργικού κλάδου σε καιρούς ύφεσης.

Με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία δεν έχει προχωρήσει καθόλου η διαδικασία αξιολόγησης των Σχεδίων, αν και έχουν κατατεθεί συνολικά 7.700, εκ των οποίων προβλέπεται να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι 5.000.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είναι στη δομή του ανταγωνιστικό, αφού κάθε μελέτη που έχει υποβληθεί θα βαθμολογηθεί, ώστε να προκριθούν εκείνες που συγκεντρώνουν την υψηλότερη βαθμολογία.
“Για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν δεσμευθεί κοινοτικοί πόροι ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ απ’ το ΕΣΠΑ 2007-2013 και άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν ως ίδια συμμετοχή όσων ενταχθούν σε αυτό, δηλαδή η χρηματοδότησή του θα φθάσει στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ” αναφέρει ο κ. Κατρίνης χαρακτηρίζοντας τα “Σχέδια” πολύτιμο εργαλείο για τον γεωργικό κλάδο και χωρίς να απαιτούνται για την υλοποίησή τους εθνικοί πόροι.
“Τα κονδύλια θα μπορούσαν να εισρεύσουν άμεσα στην αγροτική παραγωγή”, αναφέρει ο κ. Κατρίνης καλώντας την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εξηγήσει γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην αξιολόγηση των αιτήσεων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις