Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο λιμάνι αύριο η Μόνιμη Αντιναρκική Δύναμη του ΝΑΤΟ

Πάτρα: Στο λιμάνι αύριο η Μόνιμη Αντιναρ...

Το Σάββατο θα επιτραπεί επίσκεψη κοινού στη Φρεγάτα "ΑΔΡΙΑΣ"

Ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της άσκησης "ΑΡΙΑΔΝΗ 11" που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, η Μόνιμη Αντιναρκική Δύναμη του ΝΑΤΟ (SNMCMG2 – Standing NATO Maritime Mine Counter Group 2) θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στο λιμένα της Πάτρας από 4 έως 7  Νοεμβρίου και από 11 έως 16 Νοεμβρίου 2011. Η δύναμη αποτελείται από τα: TCG HASAN PASA (πλοίο διοικήσεως), TCG AKSAY σημαίας Τουρκίας, EPS DUERO σημαίας Ισπανίας, FGS BAD BEVENSEN σημαίας Γερμανίας, ITS NUMANA σημαίας Ιταλίας. Στην άσκηση θα συμμετέχει επιπλέον δύναμη του Πολεμικοού Ναυτικού αποτελούμενη από τη Φρεγάτα "ΑΔΡΙΑΣ", τα Ναρκοθηρευτικά πλοία "ΕΥΝΙΚΗ", "ΚΑΛΛΙΣΤΩ", "ΚΑΛΥΨΩ" και τις Κανονιοφόρους "ΑΗΤΤΗΤΟΣ" και "ΝΑΥΜΑΧΟΣ".

Η SNMCMG-2 αποτελεί τη μόνιμη δύναμη από την οποία  συγκροτείται η Ομάδα Αντιναρκικών Επιχειρήσεων (Mine Counter Measure Task Group) του ΝΑΤΟ στη περιοχή της Μεσογείου. Στην αποστολή της δύναμης συμπεριλαμβάνεται ο έλεγχος των θαλασσίων στενών, περιορισμένων υδάτων και προσβάσεων λιμένων και η ναυτική αποτροπή στις περιοχές που επιχειρεί.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους τα ξένα  πληρώματα των πλοίων θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς  χώρους, και τοποθεσίες τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και από ώρα 10:30 έως 12:30 θα επιτραπεί επίσκεψη κοινού στη Φρεγάτα "ΑΔΡΙΑΣ" που θα  βρίσκεται στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου.


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις