Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μια τυρόπιτα πρόδωσε τους ληστές του Δικηγορικού Συλλόγου...

Μια τυρόπιτα πρόδωσε τους ληστές του Δικ...

Οι αστυνομικοί γνώριζαν για τη διάπραξη και άλλης εγκληματικής ενέργειας αλλά δεν την απέτρεψαν

Μια καλοψημένη... τυρόπιτα οδήγησε τελικά στην σύλληψη των δύο δραστών της ληστείας στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας τον περασμένο Απρίλιο! Η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε σχεδόν από τις πρώτες ημέρες την ταυτότητα των ληστών, παρακολουθούσε τα τηλέφωνά τους αλλά τους «επέτρεψε» να προχωρήσουν και σε άλλη ληστρική επιδρομή αφού οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να αντιληφθούν τι ακριβώς συνέβαινε.


Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την δικογραφία της υπόθεσης που παρουσιάζει «Το Βήμα». Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσαν το κύκλωμα των Αλβανών ληστών ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε λίγο μετά την ληστεία στον Δικηγορικό Σύλλογο ενώ προχώρησαν και σε «σάρωση» κινητών τηλεφώνων στην οδό Ακαδημίας αλλά και σε σειρά ερευνών σε Ελλάδα και Κύπρο για τα οχήματα της συμμορίας.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 19 Απριλίου όταν οι δύο αλλοδαποί δράστες μπήκαν στο χώρο των ταμείων του Δ. Σ. Α. που βρίσκονται στον 2ο όροφο κτιρίου στην οδό Ακαδημίας 60 και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν υπάλληλο χρηματαποστολής και τις υπαλλήλους των ταμείων. Στην συνέχεια αφαίρεσαν πέντε σάκους που περιείχαν 404.493,80 ευρώ. Για τη διαφυγή τους είχαν σταθμεύσει μοτοσικλέτα κοντά στο κτίριο, την οποία είχαν κλέψει το πρωί της ίδιας ημέρας από το Χαλάνδρι. Ωστόσο την εγκατέλειψαν στο σημείο και τελικά τράπηκαν σε φυγή με ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους.


Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ διαπίστωσαν ότι οι δράστες λίγη ώρα μετά την διαφυγή τους συγκρούστηκαν με άλλο όχημα στην συμβολή των οδών Σάμου και Φιλαδελφείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους και εξαφανίσθηκαν προς την πλατεία Καραϊσκάκη. Το όχημα μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια τα οποία ανακάλυψαν σε ένα σημείο του αυτοκινήτου το μεγάλο... ντοκουμέντο.


Λίγο πριν την ληστεία στον ΔΣΑ φαίνεται ότι... πείνασαν και αγόρασαν τυρόπιτα από κοντινό κατάστημα. Στα υπολείμματα της τυρόπιτας και στο χαρτί περιτυλίγματος οι αστυνομικοί ανακάλυψαν αποτυπώματα ενός 33χρονου Αλβανού ποινικού που είχε συλληφθεί και παλαιότερα για ληστείες. Η μεγάλη «προδοσία» της... τυρόπιτας ήταν πια γεγονός.


Στην συνέχεια οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε «σάρωση» των τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν στην περιοχή της οδού Ακαδημίας λίγο πριν και λίγο μετά τη ληστεία και φαίνεται να ανακάλυψαν τα κινητά τηλέφωνα των δραστών. Στην συνέχεια ζήτησαν την άρση απορρήτου των συνομιλιών των συγκεκριμένων τηλεφώνων. Ετσι, από την ακρόαση των συνομιλιών τους προέκυψε ότι οι κακοποιοί προετοιμάζονταν για την διάπραξη μίας διάρρηξης προκειμένου να πάρουν από ιατρείο στο Παγκράτι συσκευή αποτρίχωσης με laser και άλλα αντικείμενα.


Οπως χαρακτηριστικά μνημονεύεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ «οι συνομιλητές προετοιμάζονται για την διάπραξη της διάρρηξης, προμηθεύονται τα απαραίτητα μέσα όπως γάντια και αθλητικά παπούτσια, αναλύουν τον τρόπο δράσης τους και τις κινήσεις τους για τον τρόπο μεταφοράς των μηχανημάτων ενώ συζητούν και για τον κατάλληλο χρόνο της διάρρηξης».


Σύμφωνα με το σχέδιο, η συσκευή αποτρίχωσης θα μεταφερόταν στην Αλβανία ενώ οι δράστες της επιδρομής ανέφεραν στις συνομιλίες τους ότι «θα κάνουν την δουλειά... αλά αλβανικά». Ομως, παρότι μέσω των συστημάτων υποκλοπών της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ οι αστυνομικοί άκουγαν κάθε λεπτομέρεια για τον τρόπο που θα γινόταν η συγκεκριμένη διάρρηξη, τελικά αυτή πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 χωρίς κανένα αστυνομικό «εμπόδιο». Ουδείς αστυνομικός παρενέβη να αποτρέψει την αρπαγή των μηχανημάτων από το ιατρείο. Τελικώς οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ενεργοποιήθηκαν μετά από μερικές εβδομάδες και στις αρχές Νοεμβρίου προχώρησαν στην σύλληψη των δραστών.


Υπενθυμίζεται ότι και σε μία ακόμη περίπτωση, στην μεγάλη ληστεία πριν από ένα μήνα, στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε διαπιστωθεί ότι και τότε η Αστυνομία παρακολουθούσε τα τηλέφωνα των δραστών πριν γίνει η επιδρομή.

 

Σημειώνεται τέλος ότι ύστερα από τις πολυήμερες έρευνες και παρακολουθήσεις των αστυνομικών δεν έχουν εντοπισθεί ούτε τα χρήματα της ληστείας στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ενώ δεν προέκυψε ποιος μπορεί να ήταν ο πληροφοριοδότης των κακοποιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις