Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα-Ενδιαφέρουσες διαλέξεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Διακιδείου τον Μάιο

Πάτρα-Ενδιαφέρουσες διαλέξεις περιλαμβάν...

Στις 29 Μαίου θα γίνει εκδήλωση μνήμης για την θλιβερή επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης

Στις 15 Μαΐου 2013, ημέρα Τετάρτη θα ξαναρχίσει μετά το διάλειμμα των ημερών του Πάσχα, το πρόγραμμα διαλέξεων και ομιλιών της Διακιδείου Σχολής του Λαού στην οδό Κανάρη, στην Πάτρα πίσω από το ΙΚΑ της Γούναρη.

Συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου στις 20.00 στο βήμα της Διακιδείου θα ανέβει ο αρχιμανδρίτης κ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, διδάκτωρ της νομικής και της θεολογίας, ιεροκήρυκας του Καθεδρικού ιερού ναού Αθηνών, ο οποίος θα αναφερθεί στο θέμα «Η Ανάσταση του Ιησού Χριστού κατά τα ιερά Ευαγγέλια».

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 στις 20.00 στη Διακίδειο θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος και προιστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα Πατρών, π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης με θέμα «Θεία και ανθρώπινη δικαιοσύνη».

Στις 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Θεόδωρο Μαραζιώτη με θέμα «εκπαίδευση και διαμόρφωση της εθνικής συνείδησης».

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2013 στις 20.00 ο ιατρός Απόστολος Σωτηρούδης θα αναφερθεί σε ένα κρίσιμο και ενδιαφέρον εθνικό θέμα, «Το Μακεδονικό ζήτημα μέσα από το Μακεδονικό αλφάβητο».

Τέλος στις 29 Μαΐου 2013, θα τιμηθεί η 560η Επέτειος της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης με κεντρικό ομιλητή τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο.

Η εκδήλωση αυτή μνήμης θα πλαισιωθεί από Βυζαντινό χορό υπό τη διεύθυνση του Προέδρου του Συλλόγου των Ιεροψαλτών Δημητρίου Σακκαλή που θα αποδώσει Βυζαντινούς ύμνους και τραγούδια της Άλωσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις