Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «Συνωμοσία των πυρήνων» γράφει μέσα από τη φυλακή, το 5ο βιβλίο της

Η «Συνωμοσία των πυρήνων» γράφει μέσα απ...

Tι αναφέρει η οργάνωση για την «ισορροπία της νιτρογλυκερίνης και για το «life style» της αναρχικής βίας

Τα κατηγορούμενα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» είναι έτοιμα να εκδώσουν -μέσα από την φυλακή- και να παρουσιάσουν το πέμπτο βιβλίο τους, με τίτλο «Το νέο Αναρχικό Ανταρτικο Πόλης». Η παρουσίαση του βιβλίου με τηλεφωνική (μάλλον μαγνητοφωνημένη) παρέμβαση κρατουμένων-μελών της οργάνωσης, θα γίνει την Παρασκευή 25 Γενάρη στη φοιτητική εστία της Θεσσαλονίκης, σε ένα στέκι αναρχικών. Στα κεφάλαια του βιβλίου περιλαμβάνονται θεματικές όπως: «Απαλλοτριώσεις και οπλισμός ενός αναρχικού αντάρτικου πυρήνα», «η θεωρία του πυροκροτητή», «στρατηγική ισορροπία της νιτρογλυκερίνης»,«οι "ταραξίες" και η εσωτερική αστυνομία των διαδηλώσεων» και  «η αναρχική βία και το lifestyle της».

Μέλη της οργάνωσης που βρίσκονται στο Κορυδαλλό και άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, έχουν εκδώσει και άλλα τέσερα βιβλία έκτασης από 11 έως 56 σελίδες και ανάμεσα σε αυτά «Ο ήλιος θα συνεχίζει ν' ανατέλλει», «Φωτιά και Μπαρούτι, από την Ινδονησία έως την Χιλή», «Ατομικά Στιγμιότυπα από τις μάχες του Ιταλικού Επαναστατικιού Κινήματος - Ιστορίες Φυγοδικίας» (επανεκδοθέν έντυπο που είναι αφιερωμένο στον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα) καθώς και το «Εγχειρίδιο Επαναφοράς Αυλώνας - Κορυδαλλός», το οποίο βασίζεται στο βιβλίο «Incognito» που έχει εκδοθεί το 2004 στο εξωτερικό.

Στα βιβλία αυτά δίνονται συμβουλές για τον σχεδιασμό και τη στόχευση ένοπλων επιθέσεων καθώς και για τον τρόπο που πρέπει τα μέλη των ένοπλων οργανώσεων να τηρούν κανόνες συνωμοτικότητας. Ενδεικτικό είναι το απόσπασμα από το «Εγχειρίδιο Επαναφοράς» όπου σημειώνεται:

«κατά τη γνώμη μου η πιο σίγουρη μέθοδος, παραμένει αυτή του να βρίσκεσαι συνέχεια εν κινήσει και να μην επιτρέπεις στον εχθρό να σε εντοπίσει. Πρέπει ν' αποφεύγονται τα τηλεφωνήματα στα σπίτια συγγενών και φίλων όπως επίσης και η αλληλογραφία καθώς και οι επισκέψεις σε γνωστά στέκια και σπίτια. Πράγματι, οι έλεγχοι των διωκτών επικεντρώνονται σε αυτά τα άτομα, αφού γνωρίζουν ότι είναι ανθρώπινο να θέλεις ν' ακούσεις τη φωνή ενός αγαπημένου σου προσώπου και να του πεις ότι όλα πάνε καλά. Αν γνωρίζεις ότι σε κάθε τρένο μακρινών αποστάσεων υπάρχουν τουλάχιστον δύο αστυνομικοί και ότι οι μεγάλοι σταθμοί έχουν ένα αστυνομικό τμήμα θα σε βοηθήσει να αποφύγεις ενοχλητικές συναντήσεις. Όπως επίσης, χρήσιμο είναι να ξέρεις ότι μια ατημέλητη ή εξεζητημένη εμφάνιση τραβάει τα βλέμματα. Η απόλυτη στρατιωτικοποίηση του εδάφους μάς αναγκάζει να εντοπίζουμε τους διαδρόμους στους οποίους θα κινηθούμε, ν' ανακαλύψουμε τα αδύναμα σημεία του δικτύου απ' τα οποία να περνάμε απαρατήρητοι, να καταλάβουμε ποιες είναι οι καλύτερες ώρες της ημέρες και πού να περνάμε τις νύχτες μας. Δεν είναι ωραίο να νιώθεις περικυκλωμένος με την ψυχή στο στόμα και ακόμα χειρότερο είναι να αντιλαμβάνεσαι ότι η δίωξη αγγίζει κυρίως τα κοντινά σου πρόσωπα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις