Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ποιος υπουργός βγάζει βιβλίο μαζί με τον Ηλία Μαμαλάκη;

Ποιος υπουργός βγάζει βιβλίο μαζί με τον...

«Για μια διατροφή της επιστήμης και όχι της μόδας»…

Υπουργός, καθηγητής και πλέον συγγραφέας βιβλίου, από κοινού με τον γνωστό σεφ Ηλία Μαμαλάκη, το οποίο θα τιτλοφορείται ως «Για μια διατροφή της επιστήμης και όχι της μόδας»… Ο λόγος για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος από την έναρξη της υπουργική του θητείας εμμένει στην «στροφή στην ποιότητα» στα ελληνικά γεωργικά προϊόντα.

Ο ίδιος άλλωστε ουκ ολίγες φορές, έχει τονίσει πως για τον εν Ελλάδι πρωτογενή τομέα, καθώς και τον τομέα της μεταποίησης, «μεγάλη μας προτεραιότητα είναι η στροφή προς μια ποιοτικότερη γεωργία».

«Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε, ότι ο πρωτογενής τομέας, δηλαδή η αγροτική παραγωγή, είναι ένας από τους δύο – τρεις, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού τομείς, που θα μπορούσε να βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση, να τραβήξουμε τον κάβο και να ακολουθήσουμε το δρόμο της ανάπτυξης», τόνισε ο κ. Τσαυτάρης σε ομιλία του την Τετάρτη σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, με αφορμή την ανακήρυξη του 2013 ως «Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη», εξηγώντας πως η σύνδεση της ελληνικής διατροφής με τον τουρισμό μπορεί κατ’ ουσίαν να λειτουργήσει ως πυλώνας ανάπτυξης του τόπου.

Η εν λόγω «επένδυση» σε τουρισμό και διατροφής, αποτελεί και αιτία της από κοινού συγγραφής του βιβλίου με τον Ηλία Μαμαλάκη, γνωστό από τις τηλεοπτικές του εκπομπές, όπου συνέδεε με επιτυχία τους δύο αυτούς τομείς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις